Základní část byla na rozehrání, v play-off míří Traverza na titul

Současný název, Traverza Mukařov, klub nese od roku 2013
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Jedenáct výher, třicet pět bodů a sedmé místo v tabulce Národní florbalové ligy. „Určitě jsme mohli skončit i na vyšší příčce. Ale na play-off to stačí,“ říká Jan Čechák, vedoucí Traverzy Mukařov. Ve víkendovém dvojzápase se jeho tým utká s českobudějovickými Štíry.

První z cílů je splněný. Tím dalším je postup do druhé nejvyšší soutěže

 

„Naším prvořadým zájmem je, abychom se dostali do play-off. Rozhodnutí padne až v něm. Loni jsme po sedmi odehraných kolech měli ještě horší bilanci,“ reagoval v říjnovém rozhovoru na šesté místo tabulky Tadeáš Drahorád.

 

Více se o osudu týmu z Mukařova dozvíte na: „Pohádková" Traverza přemohla čelákovické kosatky

Přání kapitána mukařovské Traverzy se vyplnilo. Prvním soupeřem jeho celku jsou FBC Štíři České Budějovice. „Soupeř vyznává běhavý styl florbalu, hrají perfektně jako tým,“ říká na adresu víkendového soka Jan Čechák. „Jejich silnou zbraní je i hra v domácím prostředí,“ upozorňuje vedoucí týmu na skutečnost, že z deseti domácích zápasů prohráli Štíři pouhé dva. Přitom jedním z protivníků, kterému se podařilo českobudějovické hráče o body připravit, byla právě Traverza Mukařov.

 

„Kluci si věří, že jsou schopni dosáhnout úspěchu z loňského roku,“ říká Jan Čechák. V loňské sezoně tým dosáhl dokonce na titul v Národní lize. Neuspěl až v baráži o první ligu, kde nad síly mukařovského celku zůstali hráči severopražských Black Angels. „Naším cílem je v letošní sezoně postoupit,“ řekl sebejistě Ondřej Kalát, jeden z hráčů Traverzy Mukařov.

 

Týmy v Národní lize vyzkouší nový systém play-off

 

Florbal umí hrát i zelenečtí žáci. V celorepublikové soutěži Think blue. Cup postoupili do boje o celostátní finále. Víc na Žáci ze Zelenče patří k nejlepší v kraji. Podmaní si republiku?

První zápas čtvrtfinále se uskuteční v sobotu, v Českých Budějovicích. O den později bude sérii hostit Sportovní hala Jedenáctka na pražském Jižním Městě. Utkání začíná v 18:00 hodin. Vstupné je 20 korun.

 

Play-off se hraje na tři vítězné zápasy. Oproti loňské sezoně se změnil herní systém, v kterém se budou dějiště zápasů střídat po jednom utkání. „Pro nás je to nevýhodné. Čeká nás víc cestování. Ubydou naopak zážitky ze společných víkendů, když jsme k dvojutkání jezdili na hřiště soupeře,“ rozčiluje se Jan Čechák.

 

Klíčová slova: