Odtáhli vám auto? Můžou ho prodat v dražbě

Může se stát, že vaše auto bude prodáno ve veřejné dražbě
 

Kralupy nad Vltavou budou mít vlastní odtahovou službu. Technické služby ji začnou provozovat v průběhu měsíce března. Provinilcům může hrozit nejen exekuce, ale i prodej vozu.

Pracovníci technických služeb se začali potýkat s problémem. Nikdo nevěděl, co dělat s vozidly, která bránila například blokovému čištění města. Nyní začnou provozovat vlastní odtahovou službu. „Bude mít na starosti odtah vozidel z míst, kde bylo omezeno stání vozidel z důvodu zajištění stavebních prací či údržby komunikace, což je například i blokové čištění ulice,“ říká Mgr. Kamil Hainc, vedoucí odboru kanceláře tajemníka.

Nemám peníze

Co se děje v případě, kdy zrovna nemáte hotovost, nebo možnost vůz vyzvednout? Obdržíte fakturu se 14 denní splatností. Pokud se vám ji nepodaří uhradit, čeká vás vymáhání exekuční cestou. Pokud se v přestupkovém řízení dojde k závěru, že byl odtah protiprávní, suma bude majiteli automobilu vrácena.

Máte zkušenosti s odtahem vozu? Přišla na vás exekuce, nebo vám prodali auto? Kontaktujte nás! zelenkova@ctidoma.cz, tel.:778751082

Veřejná dražba je také řešení

Největší problém nastává ve chvíli, kdy si svého společníka na čtyřech kolech nevyzvednete do půl roku. Můžete se s ním rozloučit. „Pokud si provozovatel svůj vůz nevyzvedne do 6 měsíců od doručení výzvy, může silniční úřad, na žádost města, povolit prodej vozidla ve veřejné dražbě,“ vysvětluje dále Mgr. Kamil Hainc.

Kolik zaplatím?

Kolik za odtah zaplatíte? Pokud se majitel stihne dostavit před odtahovkou, zaplatí 300 Kč za marný výjezd. Pokud se poštěstí a řidič dorazí ve fázi fotodokumentace, bude to mít za šest set korun, ve fázi nakládání auta na odtahový vůz už to vyjde na 900. Při vyzvednutí vozidla v areálu Technických služeb vyroste cena na 1 700 korun. Když si jej budete chtít nechat přivést zpátky, vyjde vás dovoz na 3 400 korun. Každý den stání v areálu pod dozorem kamer na hlídaném parkovišti stojí sto korun.