Devět pražských ibisů je doma, můžete je vidět

Antonín Vaidl v akci
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Jeden si zaletěl do Brandýsa, další do Kralup, třetí vylétl až na balkon do 11. patra paneláku. Kde teď bydlí navrátilci a kdy je uvidíte?

Uprchlíci jsou z půlky zase zpátky v zoo. Ptáci dávají zabrat nejen zaměstnancům zahrady, ale i široké veřejnosti. Ten s číslem sedm byl odchycen až v Kralupech nad Vltavou. „V Kralupech vylezl policista po lešení asi do deseti metrů a lapil ho,“ píše na svém facebooku Miroslav Bobek, ředitel pražské zoo.

Čtěte také: Uprchlí ibisové se vracejí do zoo

Polapeni v Brandýse

Ve středu byl jeden z uprchlíku polapen v Brandýse nad Labem kurátorem ptáků zoologické Antonínem Vaidlem. V současné době je doma již devět ibisů. Podívat se na ně můžete zítra! Budou bydlet v náhradní voliéře poblíž jižního vchodu. Zahrada na ně láká v kampani „Navštivte naše celebrity.“

Pátrejte

Pátrací akce ale nekončí! Zapojit se můžete i vy. Kdybyste ve svém okolí spatřili ibise, volejte na telefonní číslo: 734 524 439. Celý ptačí úlet je možné sledovat na Facebooku a na Twitteru pod hashtagem - #ibisdozoo. Někteří se sice uvelebili na stromech vysoko nad zahradou, zbytek je ale stále ve světě!