Středočeši zahájili hokejové finále. Mělník v půli cesty k titulu

Ze vzájemných utkání v základní části nasbíral více bodů HC Junior Mělník. Po domácím vítězství 5:2 urval bod i na černošickém ledě, kde prohrál v prodloužení 2:3
 

Bojovnost, samostatný nájezd, otočení vývoje zápasu a bouřlivá divácká kulisa. První ze série finálových zápasů mezi mělnickými a černošickými hokejisty zaujal celým svým průběhem.

Atraktivitě duelu odpovídala divácká návštěva. Soupeři předvedli vyrovnané utkání

 

Oproti čtvrtfinálové a semifinálové sérii se finále hraje na dva vítězné zápasy

Už půl hodiny před zápasem se mělnický zimní stadion naplnil přibližně ze 2/3 své divácké kapacity. Samotnému utkání krajské hokejové ligy přihlíželo 1470 platících návštěvníků. „Jsem rád, že do finále postoupil právě Mělník. Věděli jsme už dopředu, že místní fanoušci dodají zápasu fantastickou atmosféru,“ vysekl domácímu publiku poklonu Luděk Záhorský, trenér SK Černošice.

 

První vypjatou chvíli připravili hokejisté obecenstvu ve třetí minutě utkání. Samostatný únik mělnického útočníka Novotného nedovoleně zastavil až jeden z černošických beků. Druhou šanci tak dostal Novotný z nařízeného samostatného nájezdu, který však nedokázal přetavit ve vedoucí branku. Na ní diváci čekali do 32. minuty, kdy se ujala střela černošického Pavla Vyštajna. 0:1. „Ve druhé třetině jsme asi na pět minut polevili z nastaveného tempa hry. Probral nás až obdržený gól,“ řekl krátce po zápase Jan Boháček, trenér hokejistů Junioru Mělník.

 

Podobně vyrovnané bylo i utkání mezi oběma soupeři ještě v základní části. Více na Šlágr krajské ligy přinesl vyrovnaný zápas. O vítězi rozhodly nájezdy

Vyrovnávací branka přišla o tři minuty později. Tehdy mělnický Douda vyslal nahrávkou před gólmana spoluhráče Kašáka, který poprvé rozvlnil síť i uvnitř černošické svatyně. V následujícím průběhu pokračovala dál pohledná a vyrovnaná hra, ve které se střídaly šance jak černošických, tak i mělnických hokejistů. Otočení vývoje zápasu vzešlo až z hole mělnického Martina Příhody. Ten ve 48. minutě nejprve rukavicí zachytil černošické nahození a posléze prostrčil puk mezi tyčku a pravý beton gómana Frolíka. 2:1.

 

V nezměněném tempu plynula i zbývající dvanáctiminutovka. Žádný další gól v ní už však nepadl.           HC Junior Mělník vs SK Černošice 2:1.

 

Mělník dosáhl zaslouženého vítězství. V Černošicích je nečeká nic jednoduchého

 

Oba finalisté zažili zcela rozdílný postup do finále. Více na Krajská liga zná finalisty. O titul se utká Mělník s Černošicemi

„Utkání bylo vyrovnané. Šance jsme si tvořili od samého začátku, nedokázali jsme je však proměnit. Nastartoval nás až gól Černošic. Zápas se nám nakonec podařilo výsledkově otočit a dosáhli jsme šťastného, ale určitě zaslouženého vítězství,“ zhodnotil utkání z pohledu mělnického týmu trenér Jan Boháček.

 

„Utkání mělo velmi vyrovnaný průběh. Bohužel jsme v něm udělali chybu navíc, kterou dokázal soupeř okamžitě potrestat. Nezbývá nám nic jiného, než sérii protáhnout do nedělního zápasu. K tomu už tentokrát využijeme domácího prostředí,“ uvedl Luděk Záhorský, trenér SK Černošice.

 

Jak sobotní, tak i případný (pokud v sobotu zvítězí Černošice) nedělní zápas začíná v 16:30 na Zimním stadionu v Černošicích.

Klíčová slova: