Mistrem krajské ligy je HC Junior Mělník

V roce 2014 se mistrem Středočeského kraje stal HC Rakovník, o rok později převzal štafetu HC Slavoj Velké Popovice. Aktuálním mistrem je HC Junior Mělník
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Potřetí za sebou jako finalista, z toho poprvé jako vítěz. Po výhrách 2:1 a 3:1 se šampionem středočeského hokeje stali hráči Mělníka. Nesmutní ani poražené Černošice

Bleskový nástup Mělníka. V první třetině plály emoce

 

Výhodnější pozici v druhém finále měli hráči Mělníka, kteří o den dříve doma zvítězili v poměru 2:1. V sérii na dva vítězné zápasy tak potřebovali vítězství i na ledě Černošic.

Na první branku duelu nečekala necelá sedmistovka diváků příliš dlouho. Špatně načasované střídání v řadách domácího týmu využil mělnický David Příhoda, který se prosadil už ve 32 vteřině zápasu. Rychlý gól napomohl k oživení tempa utkání. Bohužel se, a to především z černošické strany, ve hře začala objevovat i častá dohrávání soubojů. Krátká herní přestávka ve čtvrté minutě, způsobená vyměňováním vyraženého plexiskla, alespoň trochu zklidnila pomalu houstnoucí atmosféru.

 

Vedle počtu obdržených trestů, kterých rozhodčí v úvodní části rozdali celkem devět, byla první třetina nejbohatší i na vstřelené branky. Krátkodobé vyrovnání přinesl Černošicím v 15. minutě Matěj Mráz. 1:1. „Utkání se začalo lámat po našem obdrženém gólu, na který jsme však dokázali rychle odpovědět. Udrželi jsme si tak jednobrankový náskok od soupeře, kterému už ubíhal čas,“ řekl po utkání Jan Boháček, trenér hostů. Po půl minutě od vyrovnávacího gólu se z prostředka hrací plochy rozehrávalo znovu, poté co puk za černošického gólmana Frolíka protlačil mělnický Ondřej Novotný. 1:2.

 

Středočeským šampionem je Mělník. V Praze se vítězem krajské hokejové ligy stal tým HC Letci Letňany.

Do slibných šancích se dostávali hráči obou mužstev i ve zbytku utkání. Přesto se diváci další branky dočkali až bezmála po půlhodině hry. Po asistencích od Davida Šubrta a Tomáše Havla navýšil ve 43. minutě vedení Mělníku na 3:1 David Kašák. Hráči Černošic neskládali zbraně a opakovaně se tlačili do zakončení. V poslední minutě vsadili i na hru bez brankáře. Otočit vývoj utkání se jim už nepodařilo. SK Černošice vs HC Junior Mělník 1:3.

 

Trenéři si chválí uplynulou sezonu. Děkují hráčům a fanouškům

 

„Do utkání jsme vstoupili špatně. Podařilo se nám sice vyrovnat, vzápětí jsme ale znovu inkasovali. Ve druhé třetině jsme soupeře zatlačili a vytvořili si několik šancí. Bohužel, bez většího úspěchu. V poslední části jsme po naší chybě dostali třetí gól a soupeř si už dokázal vedení pohlídat. V bráně jim výborně zachytal Vokurka, který překlopil celou sérii na jejich stranu,“ shrnul děj šedesáti minut z černošického pohledu trenér Luděk Záhorský.

 

Počet platících diváků na utkání: 687. Vyloučení 6:10. Využití 1:0.

„Měli jsme opravdu dobrý nástup. Po vstřeleném gólu nás domácí začali dohrávat a čekali, jestli se tím necháme vyprovokovat. My jsme si ale dál hráli svoji hru, což nám vydrželo až do samotného konce,“ zhodnotil utkání trenér HC Junior Mělník. „Za celou sezonu chci poděkovat všem hráčům a samozřejmě také divákům, kteří nás všude vyprovázeli,“ dodal ještě na závěr Jan Boháček.

 

„I když jsme skončili druzí, není to pro nás zklamání. Kluci odehráli dobrou sezonu. Těší mě i divácký zájem. Na každý venkovní zápas v play-off nás vyprovázelo okolo sedmdesáti lidí. Teď na stadion přišlo 700 diváků. To je atmosféra, kterou jsem tu nikdy nezažil,“ těšilo Luďka Záhorského.

 

Klíčová slova: