Kralupy hostily kanadské hráče. S místními svedli vyrovnaný hokej

Kanaďané byli v krátké době druhým zahraničním klubem, který se kralupském zimním stadionu představil. V pátek 26. února změřila síly mužstva kralupských žáků a francouzského Les Tygres
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Na kralupském ledě se opět hrál mezinárodní hokej. V sobotním utkání si to tentokrát rozdali mladší dorostenci HK Kralupy v tradičních modrobílých a tým The Gryphons z chlapecké střední školy Selwyn House z Westmountu v kanadské provincii Quebec ve žlutých dresech.

Kralupští dorostenci se soupeři vyrovnali

 

Oba soupeři se do sebe od počátku pustili s velkým elánem. Mladí Kanaďané začali ihned důsledně forčekovat, což bránilo kralupským v zakládání útoku. Mladší dorostenci z Kralup tedy spoléhali spíše na rychlé brejky. Mladí Kanaďané hned v úvodu zápasu dali první a zároveň také poslední branku celého zápasu, když předtím chytře zaclonili domácímu gólmanovi ve výhledu. Střelcem byl Karam, kterému asistoval Kolaco.

 

Kralupy nad Vltavou přejí hokejovým sportům. Zdejší zimní stadion hostí i hokejbalové zápasy. Více na Středočeský pohár hokejbalových přípravek hostily Kralupy nad Vltavou

Ve druhé třetině se kralupští dorostenci herně polepšili. Do útočného pásma dovedně pronikali za pomoci puků odrážených od mantinelů, ale žádná střela síťku nenačechrala. Bylo to, mimo jiné, také proto, že brankáři na obou stranách chytali velmi, velmi dobře. Ani obránci obou týmů se však nenechávali zahambit, souboje u mantinelů a v rozích kluziště byly skutečně severoamericky důrazné.

 

Ve třetí třetině notně přibylo vyloučených na obou stranách. Přes oboustranné snahy zůstaly všechny přesilovky nevyužity, což se hned tak nevidí! Při mnoha šancích obou soupeřů často visel gól doslova na vlásku, ale skutek utek! Na úplný závěr zápasu kralupští odvolali brankáře, ale do posledního hvizdu vyrovnávací gól nepadl.

 

Hlavní metodik byl s výkonem dorostenců nespokojený

 

Kanadští hosté tedy vybojovali jednobrankové vítězství 1:0. Síly obou týmů se ukázaly vzácně vyrovnané a dobře pískaný zápas se odehrál v duchu fair play. Klubový metodik Miroslav Hes se k výkonu kralupských mladších dorostenců vyjádřil ovšem spíše kriticky s tím, že předvedený zápas byl prozatím nejhorším výkonem týmu od počátku roku.

 

Martin Tlustý (redakčně upraveno)

Klíčová slova: