Autobus s dětmi havaroval u Slaného, na místě byla i těžká zranění

Vážná dopravní nehoda se stala u Slaného
 

V dopoledních hodinách havaroval autobus plný dětí  na pomezí Středočeského a Ústeckého kraje u obce Slaný.

Autobus havaroval mezi obcemi Slaný a Panenský Týnec. Cestovalo v něm 41 dětí a 4 dospělí. "Třináct dětí utrpělo lehčí újmu na zdraví, 3 středně těžkou a zraněné byly i 2 dospělé osoby. V současné době je místo uzavřené, provádějí se odklízecí práce, objížďka vede přes Panenský Týnec," řekla ČtiDoma.cz Jaromíra Střelcová, policejní mluvčí Ústeckého kraje. 

Čtěte také: Řidič na D5 naboural zezadu do kamionu

Těžké zranění

Podle Petry Effenbergerové, mluvčí středočeské záchranky, vyjelo na místo vysláno 6 sanitních vozů, jedno zranění bylo hodně závažné. Všichni z havarovaného autobusu jsou rozvezeni do různých nemocnic. "Na místo jsme poslali 6 posádek a ty ošetřili 13 pacientů. U nejzávažněji zraněné osoby byla nutná intenzivní péče. Pacientka byla připojena na plicní ventilaci a po zajištění ji záchranáři přepravili do Motolské nemocnice na dětský urgentní příjem. Dalším 12 osobám bylo ošetřeno zranění lehčího charakteru, ještě před převezením do nemocnic v Kladně, Slaném a Rakovníku," říká Effenbergerová.  

Čtěte také: U Jiren vzplála dvě vozidla

Omezení provozu

Někteří zranění jsou v Motole. Přivolány byly hasičské jednotky ze Středočeského a Ústeckého kraje. "Na místě zasahuje Středočeský HZS a Ústecký HSZ. Bylo sem přivoláno několik sanitních vozů, plus malý záchranný vůz z Prahy. Na místě bylo pět těžce zraněných, ostatních asi 17 lehce zraněných dětí. Na místě je omezen provoz, který řídí policie," potvrdila ČtiDoma.cz Vladimíra Kereková, mluvčí středočeských hasičů.