Pekelná špína v Čertovce. Minulost? Přesvědčte se

 

Mělnické občerstvení Čertovka je znovu otevřeno. Po závažných hygienických nedostatcích a zavření provozovny můžete Čertovku od 7. března znovu navštívit. 

Mastnota od podlahy ke stropu

Důvodem uzavření provozovny byly nedostatky týkající se především čistoty. Konkrétně mastná a kluzká podlaha, zašlá mastnota, zbytky pokrmů a surovin. V kuchyni se olupovala malba ze stropu. Dále byl znečištěn vnitřní a vnější povrch chladících zařízení, povrch pracovních stolů,

Špína od podlahy až ke stropu

včetně nohou a zásuvek, špalků na maso, plynového sporáku, včetně pečící trouby uvnitř i vně, elektrických rozvodů, robota na přípravu těsta, fritézy, rozvodů vody u baterie u umyvadla v kuchyni a všech dveří. 

Ve špatném technickém stavu byla hladící zařízení – vnější a vnitřní povrch včetně povrchu mřížek byl zrezlý, snadno omyvatelný povrch byl poškozený, těsnící gumy byly znečištěné a popraskané. 

Vidličky a nože

Znečištěné byly i některé předměty přicházející do přímého styku s potravinami. Zejména se jednalo o kráječ na houskové knedlíky, kráječ na bramborové knedlíky, vnitřní povrch fritézy, nože, velké vidličky, šlehací metlu.

Studená voda a černé nádobí

V době kontroly byly v provozovně shledány také závažné nedostatky ve stavebně technickém stavu. U umyvadla v kuchyni a na personálním WC tekla pouze studená voda, u umyvadla v kuchyni tekla voda velmi málo. Úklidovou komoru umístěnou v části hrubé přípravny zeleniny nebylo možné používat. Elektrický průtokový ohřívač vody byl mimo provoz, kamenný žlab pod výtokovým ramenem byl znepřístupněn odloženými předměty. Voda na úklid byla nabírána ve dřezu na černé nádobí v prostoru kuchyně. 

Pokuta 

Tekla jen studená voda

Za zjištěné nedostatky byla uložena finanční sankce. Občerstvení bylo uzavřeno od 12. ledna 2016 do 2. března 2016, což je 49 dní. V té době provozovatelka projevila součinnost a nedostatky vedoucí k pozastavení činnosti odstranila. Zároveň provedla rozsáhlou rekonstrukci celého zařízení. Odstranění nedostatků kontrolovala krajská hygiena po celkové rekonstrukci v pondělí 7. března. Zařízení je opět v provozu

 

 

Čtěte u nás: 

Očista duše aneb Nechte se zavřít do blázince