Florbalisty T.B.C. čeká tuhý boj o semifinále. Spoléhají na skvělé diváky

Králův Dvůr (ve žlutém) v úvodním utkání play-off udolal Liberec 5:4
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Mimořádně vyrovnaný boj o postup do semifinále slibuje úvodní kolo play-off Národní ligy mezi florbalisty Králova Dvora a Liberce. Naznačily to už úvodní dva duely, po kterých je stav čtvrtfinálové série nerozhodný 1:1 na zápasy. Další utkání jsou na programu již tento víkend.

Čtvrtfinále play-off:
1. zápas: Králův Dvůr - Liberec 5:4 (3:0,0:2,2:2)
Góly domácích: Duchek 2, Dvořák, Križko, Svoboda
2. zápas: Liberec - Králův Dvůr 7:6 po SN (2:1,3:2,1:3 - 0:0)
Góly hostů: Križko 2, Duchek 2, Sluka, Svoboda

Králodvorští se dostali v sérii do vedení po domácí vydřené výhře. Hráči T.B.C. vedli po úvodní třetině 3:0, ale nadějný náskok postupně prohospodařili. V závěrečné části hry šli do trháku ještě jednou, jenže Liberec dokázal znovu srovnat. Dramatickou bitvu nakonec rozhodl Patrik Svoboda, který dvě minuty před závěrečnou sirénou zařídil T.B.C. výhru 5:4.


Vyrovnanou bitvu nabídl i druhý duel na půdě Liberce, kde si oba týmy role tentokrát vyměnily. O třígólový náskok přišli domácí Panthers, zápas poslal do prodloužení svou druhou trefou Petr Duchek, který minutu a půl před koncem srovnával na 6:6. V prodloužení měli sice navrch hostující florbalisté, ale o vítězi nakonec musely rozhodnout nájezdy, v nichž měli víc štěští Liberečtí.


„Oba zápasy byly naprosto vyrovnané. Liberec je velice kvalitní soupeř, který těží z individuálních dovedností svých hráčů,“ potvrdil kouč T.B.C. Králův Dvůr Marek Michálek. „Vůbec bych se nedivil, kdyby celé série dospěla až do rozhodujícího páteho zápasu. I další zápasy budou rozhodovat individuální chyby,“ vyhlíží další duely.
 


Diváci šestým hráčem


Série na tří vítězné zápasy se znovu vrací do Králova Dvora, kde dojde v sobotu večer na třetí duel vyrovnané čtvrtfinálové série. Hráči T.B.C. věří, že se znovu budou moci spolehnout na vydatnou podporu z hlediště.

 

Poražíme Liberec 5:4! A ujímáme se vedení v sérii 1:0! Díky všem našim, ale i soupeřovým fanouškům za skvělou atmosféru!!!

Zveřejnil(a) T.B.C. Králův Dvůr dne 5. březen 2016


„Doufáme, že přijde ještě víc lidí, než minulou sobotu, věřím, že dorazí přes 200 diváků. Máme od nich fantastickou podporu, jsou pro nás šestým hráčem na hřišti,“ pochvaluje si atmosféru při domácích zápasech Michálek.

Další termíny:
3. zápas: Králův Dvůr - Liberec sobota 12. března 20:00
4. zápas: Liberec - Králův Dvůr neděle 13. března 17:00
případný 5. zápas: Králův Dvůr - Liberec středa 16. března 20:00


Chtějí o patro výš


Florbalisté Králova Dvora patří mezi největší aspiranty na vítězví v Národní lize, třetí nejvyyšší soutěži v tuzemsku. Základní část zakončili na třetím místě, proto není překvapením, že v klubu myslí na nejvyšší mety.


„Rozhodně bychom chtěli postoupit. Nevím ale, jestli na to současný kádr má. Máme dost mladých hráčů, kteří by se ještě potřebovali vyhrát. Navíc současný kádr je dost úzký na to, aby hrál o soutěž výš. Do budoucna je nicméně postup naším cílem. Těžko říct, jestli se to povede už letos,“ dodává trenér T.B.C. Marek Michálek.

Klíčová slova: