Po parádním obratu do semifinále. Koho florbalisté T.B.C. vyzvou?

Florbalové play-off: Králův Dvůr - Liberec 11:6
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Nechybělo mnoho a čtvrtfinálovou sérii mezi florbalisty Králova Dvora a Liberce v Národní lize musel rozhodnout až poslední možný zápas. Nakonec na něj nedošlo. Králodvorští T.B.C. předvedli na palubovce soupeře parádní obrat, po kterém se mohou těšit na jméno semifinálového soupeře.

Když se série hraná na tři vítězné zápasy v sobotu vrátila za nerozhodné stavu 1:1 do haly v Králově Dvoře, bylo jasné, že o postupujícím se ještě nerozhodne. Ve hře ale byla důležitá druhá výhra a mečbol. Ten si nakonec vybojovali florbalisté T.B.C.

Čtvrtfinále play-off:
3. zápas: Králův Dvůr - Liberec 11:6 (2:1, 7:2, 2:3)

Góly domácích: Kračunov 3, Križko 3, Sluka 2, Pokorný, Kubert, Dvořák
4. zápas: Liberec - Králův Dvůr 6:7 (1:2, 3:1, 2:4)
Góly hostů: Kubert, Križko, Syrovátko, Horký, Dvořák, Neuman, Kračunov


Utkání bezpochyby rozhodla druhá třetina, během které domácí nasázeli Liberci hned sedm gólů. „Využili jsme zaváhání gólmana, který rozhodně neměl svůj den. Otupili jsme snahu soupeře o zvrat. Ve třetí třetině to sice zkusil, ale už to nebylo tolik aktivní,“ přiznal po výhře 11:6 kouč Králova Dvora Marek Michálek.


Zápas znovu doprovázela skvělá atmosféra. K ní kromě fanoušků domácích T.B.C. tentokrát přispěli i příznivci libereckých Panthers. „Došlo tak na souboj kotlů,“ prozradil Michálek, který si podpory od diváků opravdu cenní.


„Byli opět neskuteční! Podporovali za jakéhokoliv stavu, i v momentech, kdy se nám zrovna nedařilo. Dokáží nás nahecovat a zvednout. A děkovačka po zápase, to je něco neskutečného,“ libuje si kouč T.B.C. „Musím ale zároveň pochválit i fanoušky soupeře,“ zdůraznil.

 

PORÁŽÍME LIBEREC 11:6! Série 2:1 a zítra v Liberci pokračujeme! Díky všem fanouškům!

Zveřejnil(a) T.B.C. Králův Dvůr dne 12. březen 2016


Tři minuty od porážky


Do Liberce tak odjeli florbalisté Králova Dvora o den později s vědomím, že pokud vyhrají, mají postup do semifinále v kapse. Moc dobře to s nimi ovšem nevypadalo. Tři minuty před koncem prohrávali 4:6 a už to vypadalo, že Liberečtí hrozbu vyřazení odvrátí.

Útočník T.B.C. Králův Dvůr Radek Križko je prozatím nejproduktivnějším hráčem play-off Národní ligy. Ve čtyřech zápasech nasbíral celkem 12 bodů. Díky sedmi gólům je zároveň nejlepším střelcem.


„Kluci se ale nevzdali. Strašně nám pomohlo vyloučení Liberce, při power play jsme dali kontaktní gól na 5:6. Pak už šli kluci tvrdě za svým. Branku domácích zasypali hromadou střel, dvě z nich se ujaly a zápas jsme otočili,“ těšilo kouče Michálka.


S kým v semifinále?


Se svými svěřenci se už může pomalu chystat na semifinále. Jméno svého dalšího protivníka ale v Králově Dvoře ještě neznají. Už teď je jasné, že svého soupeře si budou vybírat Karlovy Vary, které už také mají postup v kapse a základní část vyhrály. Vše závisí na rozhodujícím pátém utkání čtvrtfinálové série mezi Turnovem a Chomutovem.


„Když postoupí Turnov, sérii pravděpodobně začneme ve Varech. Víme, že si nás chtějí vybrat. Když ale uspěje Chomutov, tak budeme hrát první zápas doma a zbude na nás Chomutov, nebo vítěz dvojice Mukařov – Budějovice,“ objasnil situaci trenér T.B.C. Marek Michálek.

Klíčová slova: