Hrůza, zápach, špína – i tak vypadají veřejné záchodky

Smíchovské toalety můžete shlédnout ve videu
 

Veřejné toalety ve stanicích metra mnohdy vypadají tak otřesně, že se je bojíte použít. To se má změnit. Dopravní podnik slibuje rekonstrukci v pětadvaceti stanicích.

Záchodků, které se budou opravovat je celkem dost, pořád to ale nejsou všechny

Letos proběhne veřejná zakázka, ve které se vybere zhotovitel rekonstrukce. Postupná realizace by mohla být zahájená ještě tento rok. Samozřejmě záleží i na tom, aby nedošlo k větším komplikacím, které by všechno zdržely.

Komfort za více peněz

Za lepší služby si připlatíme. Cena vzroste na deset korun. Modernizace bude probíhat několik let a zlepší se podmínky pro handicapované. „Při této modernizaci mimo jiné dojde vždy ke změně stavebních dispozic tak, aby bylo možné umístit speciální kabinu pro imobilní a pohybově postižené cestující. Na zbývajících toaletách dojde k této modernizaci až v následném období, nejdříve tedy po ukončení  této etapy,“ uvedla Aneta Řehková, mluvčí Dopravního podniku hlavního města.

Co bude dál

Po modernizaci dojde na výběr nájemce, který nabídne nejvyšší nájemné. Záchodky totiž patří metru. Ten, kdo si toalety pronajme, bude hradit všechny výdaje za energie, jako voda, teplo a elektřina. Zároveň musí provádět běžné opravy a především úklid. Stejně jako zajistit provoz v předem stanovených hodinách, včetně hygienických potřeb. 

V tuto chvíli toalety nejsou v dobrém stavu. Smíchovské můžete vidět ve videu.

Může vás zajímat

Výborné pivo i obsluha, konečně pořádná hospoda

Seriál: Kam na dobré pivo? Co třeba nádražky!

Klíčová slova: