Trávník snů snadno a rychle

O trávník se musíme starat
Zobrazit fotogalerii (4)
 

I Váš trávník si zaslouží po zimě péči. Přinášíme rady, jak zničit mech, odstranit odumřelé rostliny a dodat půdě dostatečné množství živin.

Celý postup je velmi snadný a zvládneme ho my všichni bez pomoci odborníků. Travnatou plochu musíme vyčistit od vzniklého mechu, pokud máte pocit, že mechu je větší množství, doporučujeme použít přípravek na jeho likvidaci – my jsme použili přípravek Finalsan, můžete ho používat kdykoli a po zaschnutí se nemusíte bát pustit na trávník domácí zvířata. Za půl litrové balení zaplatíte přibližně 120,- Kč. Stejný účinek má i Agro Mech-Stop, které pořídíte ve větších desetikilovém balení za 230,-.

Na prořezávání trávy od mechu doporučujeme použít prořezávací hrábě. Společně s mechem tak odstraníme všechny odumřelé rostliny a také nezapomeňte zničit a zahrabat krtiny, pokud je na zahradě „přítel krtek“ zanechal.

Dalším krokem je umožnit půdě volně dýchat, aby se do ní snadněji vsákla voda a živiny, které potřebuje. Trávník tedy propícháme provzdušňovacími vidlemi. Pokud je ale doma nemáte, tak nezoufejte, stejný účel splní klasické rycí vidle.

Vyčištěno? Prořezáno? Tak hurá do obchodu pro hnojivo, ať nám trávník rychle vzkvétá. My jsme navštívili Bauhaus v Dolních Chabrech a zvolili desetikilové balení trávníkového hnojiva Expert plus, toto balení vystačí na cca 330m2 a vyšlo nás na 198,- Kč. K tomu jsme použili Trávníkovou náplast 3 v 1 na opravu poškozených míst, která kromě semen trávy obsahuje ještě hnojivo pro rychlý růst a speciální substrát pro zdárný a rychlý vývoj. Cena 1kg balení je 159,- Kč.