Jsou nádražky na vymření?

Toalety v pořádku
Zobrazit fotogalerii (6)
 

O víkendu jsme s kolegou zavítali do Týnce nad Sázavou. Ve zdejší nádražní nálevně Krmelec probíhala schůze, a tak jsme zůstali odkázáni na nedalekou Restauraci U Vrtišků. Jak se nám zde líbilo?

Kozlík 25, plznička 34 korun

Přijíždím do Týnce chvíli před kolegou. Je zima, a tak se řítím do zdejší nádražky. Venku kouří starší žena s mladíkem. Dáma na mně jen houkne... „Zavřeno, je schůze.“ A tak Týnec neznaje čekám dál na kolegu Michala. Ihned po jeho příjezdu jsme se vydali k Vrtiškům. Přivítal nás kulturní vzhled i příjemné ceny.

Čtěte také: Výborné pivo i obsluha, konečně pořádná hospoda

Co nabízí

Paní výčepní u nás byla hned. Je brzy, proto sedíme v poloprázdném lokále. Ovšem v přilehlém salonku probíhala oslava. Objednáváme kávu a pivo. Můžete si dát Kozla za 25 nebo Plzeň za 34 korun. Oba dva jsme spokojeni, prostor je kuřácký a v restauraci se vaří. Dokonce každý víkend můžete zavítat na steakovou sobotu.

Čtěte také: Místo nádražky nudná pizzerie s drahým pivem

Hodnotíme

Hospůdce není co vytknout. Super rychlá obsluha, dobré pivo, všude čisto. Toalety jsou zde staré, nevzhledné, ale také čisté. Na umyvadle nechybělo mýdlo. Zarazil mne jen ručník. Osobně preferuji papírové utěrky nebo fukar, v ručníku se drží příliš mnoho bakterií, a tak se mi nezdá hygienické, aby se na jednom jediném kousku tkaniny vystřídaly třeba i desítky hostů. Hodnotím vysoko, 9,5 z možných deseti. Půl bod strhávám za ten ručník. Už podruhé jsme se nedostala do nádražní restaurace a to seriál o těchto jedinečných hospůdkách dělám teprve krátkou dobu. A tak si kladu otázku. Opravdu se jedná o ohrožený druh? Nebo jsem pouze neměla štěstí? Každopádně v pátrání a hodnocení pokračuji a doufám, že najdu ještě nějaký opravdový nádražní skvost.

Pozvete mě do oblíbené nádražky? Chcete upozornit na nějakou, kde to nefunguje? pište na mail: zelenkova@ctidoma.cz, volejte tel.: 778751082