Falešný kominík řádí v okolí Neratovic

Pozor na falešného kominíka
 

Podvodníka nahlásil někdo z místních v pondělí neratovickému živnostenskému úřadu. Muž se vydává za kominíka přibližně dva týdny.

Nikdo zatím neví kolik lidí mohl podvést. Místní se obávají, aby nepřišel právě k nim. Nepravý kominík byl místním úřadům nahlášen v pondělí 14. března. Kdo se skrývá za zřejmě falešnou identitou je otázka. „Bylo to nahlášeno živnostenskému úřadu. Adresa a IČO neexistují. Podnět vzešel od obyvatel. Někdo si kominíka chtěl ověřit a tak se na záležitost přišlo,“ sdělila ČtiDoma.cz Jiřina Kovářová, tisková mluvčí obce Nelahozeves. Obec má k dispozici stvrzenku neoprávněného podnikatele.

Případ převzala policie

Měl se pohybovat na území obcí: Všetaty, Tišice a Kostelec nad Labem. Jde o muže, který se má neoprávněně vydávat za kominíka. Vystupuje pod jménem Petr Trefil – kominický mistr. IČO 70410385, které muž používá, neexistuje. Ve vzduchu visí důležité podezření, že se jedná o pachatele, který podvodně z lidí láká peníze za práci, ke které nemá oprávnění. Podle zdejšího živnostenského úřadu je vyšetřování na samém začátku. Celá záležitost byla předaná policii.

Fotografie:

wikipedia.cz, autor: Konrad Lackerbeck, licence: CC BY