Milujme se a množme se

Slavíte Světový den štěstí?
 

Právě na dnešek je určen Světový den štěstí. „Co je štěstí, muška jenom zlatá, která za večera, kol tvé hlavy chvátá….“

Na 20. března připadá Světový den štěstí. Aby toho nebylo málo, slaví dneska i všichni vrabci. Svátek štěstí byl ustanoven v létě roku 2012 na valné hromadě OSN. Ve vzduchu visí jediná otázka. Co to vlastně je štěstí? Mnoho lidí si jej plete s bohatstvím. I to má připomínat dnešek.

Co je štěstí?

Čtěte také: Chlap u porodu? Nejsilnější moment, říká Dominik

Materiální stránka věci

Materiální stránka také byla důvodem k vyhlášení Světového dne štěstí. Aby si lidé uvědomili, že peníze a velký dům nejsou všechno. Že je potřeba radovat se z maličkostí, z přítomnosti bližních, nebo toho, že jsme se vůbec ráno probudili.

Čtěte také: První rande: Třicetileté panny nejsou nuda

Jste šťastní?

Akce nemá tedy jen upozornit, že štěstí je jeden z hlavních cílů každého člověka. Má poukázat na potřebu nalézání rovnováhy mezi hospodářským růstem a jeho dopady na společnost a životní prostředí. A co vy? Jste opravdu šťastní?

Čtete také: Fenomén polyamorie: Mám tři chlapy najednou

A co vrabci…

Na 20. březen připadají i další „Světové dny,“ například den frankofobie, den divadla pro děti a mládež a v neposlední řadě Světový den vrabců. Ten byl vyhlášen organizací Forever Society v roce 2010 kvůli úbytku dříve velmi hojného druhu. Ovšem nezoufejme, v poslední době se jejich situace lepší.

 

Klíčová slova: