Obvinění za kontaminaci vody, nevybuchlá munice a další podvodník. I o tom jsme během týdne psali

Podle policie zanedbali dva muži své povinnosti a vystavili ohrožení tisíce lidí z Prahy 6
 

Čtyři tisíce lidí mělo střevní potíže po loňské kontaminaci vody v pražských Dejvicích. Policie tento týden obvinila první dva lidi, kteří by za tuto katastrofu měli nést odpovědnost.

Tomuto posunu ve vyšetřování jsme se věnovali v článku V kauze vody v Dejvicích padla první obvinění.

Nevybuchlou munici z druhé světové války objevil amatérská hledač u Horního Bezděkova. Naštěstí s nalezenou minou nemanipuloval a přivolal policii. Přečtěte si Mladík našel v lese nevybuchlou munici

Podhled do Máslovic

Soud dal zelenou rozšíření letiště Aera Vodochody. Ještě není zřejmé, jestli se letiště, které spadá pod skupinu Penta, skutečně zvětší. Rozhodnutí soudu, ale odstranilo velkou překážku, která výstavbě bránila. Psali jsme  Penta slaví. Letiště Vodochody se může rozšířit.

 

 

Osmašedesátiletá žena se jako další senior stala obětí podvodníka, který z ní vymámil několik desítek tisíc korun. Informovali jsme o tom v článku Seniorka přišla o finance. Podvodníkovi odevzdala 70 tisíc.


Problematice dárcovství kostní dřeně jsme se věnovali ve dvou reportážích od dvou autorů, na co jsme přišli si přečtěte v Proč darovat kostní dřeň?  a v článku Darujeme kostní dřeň ve Vojenské nemocnici.

Hlavní budova barrandovských ateliérů

Do historie pražského Barrandova jsme se vydali v reportáži Barrandov – kolébka filmů, postavená bratry Havlovými. Kromě historického pohledu se můžeme i dočíst, jak studia fungují dnes.

A na závěr vám ještě doporučíme rozhovor s výraznou osobností, který jsme v týdnu publikovali. Ondřej Neff říká, že tenhle způsob života je velice příjemný.