Zahrajme si na děti a pusťme se do razítkování zdí

Decentní ornamenty místnost zútulní
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Přinášíme Vám originální způsob, jak si poradit se zdobením zdí. Naučte se s námi používat razítka jinak.

Razítka na stěnu jsou v dnešní době k dostání ve většině prodejen, které nabízí sortiment barev, laků a štětců. Můžete si vybrat mezi květinami, ornamenty, nápisy, obrázky zvířat nebo například potisky pohádkových postaviček, abyste udělali radost Vašim malých ratolestem.

Aplikace na zeď je velmi snadná. Prvním krokem je zeď pečlivě připravit, očistit a v nejlepším případě napenetrovat. Zajistíme si tak kvalitu a dlouhodobost našeho výsledku.

Razítko je potřeba důkladně natřít Vámi zvolenou barvou. Pamatujte, že někdy méně je více, proto začínejte s tenkou vrstvou barvy. K nátěru doporučujeme použít malý váleček, ten rozprostře barvu rovnoměrně a nemůže se Vám poté stát, že by nějaké části obrázku byly výraznější a jiné by nemusely být skoro ani vidět – tohle by mohlo způsobit použití štětce.

A nyní už nás čeká návrat do našich „mladých let“ a razítkovat. Razítko přikládejte ke zdi opatrně. Nezapomeňte, že tato razítka jsou tvořená z pěny a při silném tlaku se z budoucího ornamentu může stát katastrofa. Pokud si ze začátku nejste jistí, zkuste si prvních pár pokusů na větší listy papíru.

Máte hotovo? Výhodou těchto razítek je, že z nich zbytek barvy vymyjete čistou vodou a po uschnutí jsou opět připravená k dalšímu použití. Můžete s nimi pracovat nejen na zdech, ale i na nábytku nebo textilu. Vaší fantazii se meze nekladou.

Na závěr musíme ještě dodat, že pěnová razítka nijak výrazně nezatíží Vaši peněženku. Malá razítka vychází v řádech desetikorun, pokud zatoužíte po větších ornamentech, zaplatíte průměrně 300,- Kč.