Matějská pouť - adrenalin, zábava a nejrůznější dobroty

Oblíbený adrenalinový break dance
Zobrazit fotogalerii (12)
 

Chodíte rádi na pouť? Byli jste se již podívat na té nejznámější v Praze? Matějská pouť je touto dobou v nejlepším. Naše redakce přináší exkluzivní ochutnávku z pouťového reje.

Tak tady se svezete i hlavou dolu

Oblíbená Matějská začala klasicky (jak jinak) na Matěje. Počasí jí zatím příliš nepřálo, ale i přesto je hojně navštěvovaná. Já jsem zde nebyla dobré dva roky. Procházím kolem atrakcí a stánků s jídlem. Nic se tady nezměnilo. I ceny snad zůstaly stejné.

Cenové rozpětí

Nejnavštěvovanější jsou stále autodromy, stará horská dráha, nebo třeba střelnice. Při návštěvě si trochu sáhnete do kapsy. Ceny nejlevnějších atrakcí se pohybují kolem 50 korun, dražší okolo osmdesáti.

Horská dráhy Cyklon

Horská dráha Cyklon

U horské dráhy se na chvíli zastavíme. Vypadá staře, máte dojem, že se musí rozpadnout. Při zběsilé jízdě střemhlav dolů vám z očí tečou slzy a konstrukce skřípe. Lidé křičí, ale vždycky nakonec dojedou zpátky do startovního i cílového bodu jízdy. Horská dráha Cyklon je z přibližně z roku 1973 a jedná se o stálou atrakci, která na svém místě stojí celoročně. Svezete se 2 minuty za 50 korun. Celková výstupní výška činí 13 metrů a délka dráhy je 440 metrů.

Čtěte také: Milujme se a množme se

Trocha adrenalinu

Zřejmě nejstrašidelnější hrad působí hrůzostrašně už zvenku

Na pouti naleznete mnohem náročnější a adrenalinovější záležitosti. Například centrifugu Booster. Navštívit můžete i celou širokou škálu kolotočů, vodní atrakce nebo strašidelné hrady. 

Střelnice

Na střelnici vás jedna rána vyjde na deset korun. Vystřílet růži ale také není až tak snadné. Když si vezmete nějakou na mušku, tak je potřeba zamířit přesně na střed špejle a dívat se pravým okem, levé zavřete, jinak se netrefíte. Mě se povedlo vystřílet růže tři. Na pět ran docela příjemný úspěch. K jídlu si můžete dát tradičně klobásu, párek v rohlíku a spoustu dalších pochutin, jako v poslední době veleoblíbený gyros. K pití tradičně limo nebo pivo. 

Čtěte také: Masopustní průvod s baronem Ringhofferem