5 věcí, které musíte vědět, než si začnete se starším mužem

Láska kvete v každém věku
 

Co když jste single a objeví se pohledný starší pán? Je potřeba přihlížet k tomu, že vám bylo čerstvých dvacet, zatímco on je čtyřicátník? Než do toho půjdete, měly byste si několik věcí ujasnit.

Snad každá žena si alespoň jednou v životě našla staršího chlapa. A když ne, je to spíše výjimka. Vztahy, kdy je jeden z partnerů výrazně starší, jsou dnes již úplně běžné. Záleží pak na tom, jak velký ten věkový rozdíl je. Na seznamkách ke vztahům se staršími muži vybízí už jen počet vzkazů od starších mužů ve schránce. Některým je čtyřicet, některým je šedesát. Když tam dvacítka narazí na někoho pod čtyřicet, většinou je nadšená, že je ,,trochu mladší”.

Jenže vztah mladé holky se starším mužem má specifika, díky kterým pak tyhle vztahy nejčastěji končí. A když ne, je potřeba vzít je v potaz a plně je přijmout. Tak co, dámy, půjdete do toho, i když se seznámíte s následujícími body?

Užívat si není smyslem života singles

(1) Má závazky - děti a ex manželky

Když je muž starší, většinou má za sebou celou řádku vztahů. Možná byl jednou nebo dvakrát ženatý, ze vztahu mu zůstaly děti. Je dobré připravit se na to, že pokud je muž výrazně starší, jeho děti mohou být ve vašem věku, což nenahrává dobrým vztahům v rodině. Když je muž starší jen o pár let, stále se musíte vyrovnávat s předchozími závazky a respektovat třeba i návštěvy ex manželky. Děti jsou často spojujícím bodem jeho osoby a předešlých vztahů.

(2) Věčně mladý a nezadaný

Naopak situace, kdy ve svém věku ještě děti nebo ex manželku nemá, je lehce podezřelá. Hodně starších mužů se nechce vázat, takže přestože vám budou připadat charismatičtí a dospělí, po pár společných večerech vám dají sbohem. Je rozdíl mezi mužem, který má rozum a dovede plně přiznat rizika, která vás na společné cestě životem čekají, a mužem, který si potřebuje dokázat, že umí svést mladou kost. Rychle poznáte, že věk tady nehraje žádnou roli.

(3) Často je workoholik

Snad každý starší muž má závazky ve svém zaměstnání bez ohledu na obor, ve kterém vyniká. A bývá pro něj těžké skloubit práci a vážný vztah. Nemůže práci omezit, protože potřebuje zaplatit všechny svoje výdaje. Nehledě na to, že ty romantické večeře a výlety musí někdo zaplatit. A právě finance mohou být pro řadu mladých žen očekávaným benefitem. Ve vážném vztahu je však třeba počítat s tím, že si ne vždy udělá čas - bude muset pracovat.

(4) Očekává domácí servis

Starší muž bývá zvyklý na určitý standard a myslí si, že by to tak mělo být. Pokud mu ex manželka každé ráno připravovala snídani a vařila kafe, pravděpodobně se bude divit, že to neděláte taky. A co hůř, pokud mu vyhovíte a pokusíte se udělat jeho oblíbenou svíčkovou, utrousí poznámku, že jeho ex to dělala jinak. Chce to trpělivost. Pokud nejste zrovna rozená domácí hospodyňka, nejspíš narazíte na problém. A čím je muž starší, tím horší to bude. Rozmyslete se, jestli jste opravdu připravená se o něj starat.

Tomuhle byste se měli po rozchodu vyhnout

(5) Nepochopení kamarádů a jiné zájmy

Je dost velká pravděpodobnost, že on nebude chápat ty vaše, zatímco vy si nebudete mít co říct s jeho kamarády. Hlavně pokud je věkový rozdíl velký, nemůžete čekat, že s vašimi přáteli nadšeně pojede pod stan, zatímco oni asi nebudou chtít trávit večery dlouhými diskuzemi o nesmrtelnosti chrousta. I starší muž se rád pobaví, ale záleží na jeho povaze i věku. Musíte se připravit i na situaci, kdy na vás bude žárlit, pokud se budete často bavit bez něj.

Výhody a pozitiva

Neodradilo vás předchozí čtení? Lásce se nedá poručit a vztah se starším mužem má svá pozitiva. Je zkušený a vybouřený, má srovnané názory. Většinou umí řešit krizové situace. Má stabilní práci. Pokud je to možné, bude se vám věnovat a naslouchat.

Jestli do vztahu se starším mužem jít, nebo ne, to je už volba každé z vás. Když je věkový rozdíl menší, řada problémů odpadá, když větší, tak se naopak objeví hezká řádka dalších neduhů. Je lepší jít do vztahu s jasnou hlavou a vědět, co vás čeká, než později litovat a říkat si: ,,Kdybych to bývala věděla…”