Matějská pouť může být adrenalinovým sportem

Kdo by znal tohodle draka?
Zobrazit fotogalerii (14)
 

Nevíte, co s víkendem? Vypravte se na Matějskou. Díky adrenalinu zapomenete na všechny starosti. Že nevíte, na kterou atrakci zajít? Podívejte se na video, které pro vás ČtiDoma.cz připravilo.

Na pražskou Matějskou pouť se odjakživa sjíždějí hlavně mladí lidé a rodiče s dětmi. Pro ostatní obyvatele je již Matějská poněkud přežitkem - stálé atrakce se nemění a jeden aby si vybral z bankomatu pořádnou hotovost. Projet se na horské dráze? Dříve stačilo 30 kaček, dnes jízda podražila na 50 korun.

Jít na pouť? Jedině kvůli adrenalinu

Ani já nepatřím mezi nadšenou cílovou skupinu Matějské pouti. Proto jsem poutí procházela až po setmění a kochala se svítícími atrakcemi. Přestože byla zima a pozdní večer, o víkendu se na pouti sešlo hodně mladých lidí. Vyčistit si hlavu od adrenalinu mohli na řadě holandských atrakcí. Oblíbený je například Katapult, kde jste připoutáni na sedačky do koule, která se vystřelí vzhůru. Nahrazuje tak částečně bunji jumping. Tuhle srandu jsem před pár lety vyzkoušela. Za dvouminutovou jízdu zaplatíte až 200 korun.

Jak to letos na Matějské vypadá?

Mezi další oblíbenou adrenalinovou atrakci patří Tower, což je vůbec největší pouťová atrakce. Přivezli ji sem Nizozemci a má hodnotu 55 milionů korun. Je to vlastně výtah, který vás vyveze až 90 metrů nad zem. Připoutáni k sedačkám zde lidé čekají, než budou padat volným pádem dolů. Mohou si tak ozkoušet pocit, jaké je mít srdce až v žaludku a naopak. Pro slabší povahy tyhle atrakce nejsou to pravé, odvážlivci za ně utratí 120-130 korun. I tady trvá zážitek slabé dvě minuty.