Gentlemankou silnic se stala žena, která pomohla při nehodě autobusu

Čtyřletý chlapec měl po nárazu rozbitou hlavu a maminka krvácela
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Statečná žena získala titul Gentleman silnic za pomoc při nehodě autobusu, kdy řidič vyjel mimo vozovku. A právě Daniela Kutilová pomohla čtyřletému chlapci, který si při nehodě rozbil hlavu. 

Při nehodě pomohla nová Gentlemanka silnic

Dopravní nehoda se stala 9. února letošního roku krátce před druhou hodinou odpoledne v ulici Hornoměcholupská. Řidič linkového autobusu tam z neznámých důvodů vyjel mimo vozovku, kde posléze narazil do sloupu veřejného osvětlení. Při nárazu se v autobuse zranilo pět lidí včetně čtyřletého dítěte. 

„Byla to moje úplně první nehoda v životě. Nikdy předtím se mi nic podobného nestalo. Nasedla jsem do autobusu a posadila se na volné sedadlo. To sedadlo bylo naštěstí proti směru jízdy. Po chvíli jsem najednou ucítila prudké zabrzdění a náraz. Lidé padali na zem, všude bylo rozsypané sklo a dveře u řidiče byly úplně zdevastované. Autobus totiž narazil do sloupu veřejného osvětlení,“ popisuje nehodu Daniela Kutilová.

Cestující většinou utrpěli lehčí zranění. Těm, kteří měli vážnější poranění, pomáhala právě jubilejní 20. žena z prozatímních 113 "Gentlemanů silnic".

Vítězka titulu Daniela Kutilová

 „V tom autobusu byla maminka s malým chlapečkem a s kočárkem. Chlapeček měl po nárazu rozbitou hlavu a maminka krvácela. Pomohla jsem jim dostat se ven. Potom jsem šla k silnici a začala zastavovat projíždějící auta, aby nám pomohla. Vůbec jsem si v tu chvíli nemohla vzpomenout na telefonní číslo záchranné služby, ale řidiči, kteří zastavili, přivolali pomoc,“ vzpomíná Daniela Kutilová.

Všichni svatí andělé

Toto cenění ve spolupráci s Policií ČR se uděluje od roku 2004. „Museli při nás stát všichni andělé. Hned za lampou, do které jsme narazili, totiž stál obrovský billboard. Kdybychom narazili do něj, všechno by dopadlo asi mnohem hůř. Z ocenění mám velkou radost a nezasloužím si ho jen já, ale všichni lidé, kteří nám u nehody pomáhali,“ dodává Daniela Kutilová.