Ztrácíte věci? Hledejte je na webu

Ztratili jste klíče? Nezoufejte! Je tu služba ztráty a nálezy
 

Systému Centrální evidence ztrát a nálezů umožňuje opatření často ztrácených věcí identifikačním kódem a vyhledání majitele. Jako vůbec první obec v České republice se zapojily Dolní Břežany.

Ztráty z obce na webu

„Vše co se v obci nalezne a je přineseno na podatelnu našeho obecního úřadu, je nyní nově online zveřejněno také na www.eztraty.cz. Obec má zde vytvořen svůj profil, na kterém jsou přehledně zobrazeny seznamy ztracených a nalezených věcí. Jedná se o užitečnou elektronickou službu, která usnadní nejen evidenci, ale i faktické dohledání ztracených věcí. Do systému mohou informace vkládat i občané, což také výrazně zvětšuje možnosti celého systému,“ vysvětluje Věslav Michalik, starosta obce Dolní Břežany.

Kód jako důkaz

Na stránkách http://www.eztraty.cz/, si také může zdarma vygenerovat  tzv. návratový kód. Osmimístný RC kód  si můžete vytisknout a nalepit na často ztrácené předměty (brýle, hodinky, mobil, peněženku, apod.). 

Předměty s kódem najdou majitele

„A jak postupovat, pokud něco s kódem najdete? Buď nám předmět přinesete na podatelnu a my se o něj postaráme, nebo můžete sami dle pokynů na webových stránkách eztraty.cz kontaktovat prostřednictvím kódu majitele. Uvidíte buď kontaktní telefon, e-mail nebo jiné údaje, které majitel uvede,“ říká Věslav Michalik

 „Bezpečné vracení klíčů“

To je název zpoplatněné služby, která umožňuje anonymní vrácení klíčů. Výměnu vypořádá pracovník dodavatelské firmy. Speciální klíčenky a odolná laminovaná varianta nálepek, jsou k zakoupení i na pokladně obecního úřadu v Dolních Břežanech.

Klíčová slova: