Stát schovaný ve státě - SAPA

V Sapě mají i vlastní chrám
Zobrazit fotogalerii (24)
 

Ráj vietnamských podnikatelů, nízkých cen a dobrého jídla, to je pražská Sapa. Rozhodně si tady nebudete připadat jako v Čechách.

S kolegou Michalem Štinglem jsme se rozhodli zajít na oběd do Sapy. Dokonce jsme náhodou narazili na akční menu přes slevový portál. Najít restauraci zabralo přibližně dvě hodiny a další hodinu trvalo, než nám byť jen objednali pití. Na obhajobu obsluhy tady měli opravdu plno. Ale stálo to za to. Nejen, že jsme si pochutnali, ale dostali jsme výbornou přidanou hodnotu. Nevšední střet dvou kultur v nás zanechal hlubokou stopu. Ať to byly pojízdné stánky s kávou, nízké ceny v obchodech, nebo laskominy, na které jen tak nenarazíte. SApa má i bohatou historii, kterou pro vás zpracoval kolega Jiří Kábrt v článku - Malá historie Malé Hanoje!

Ryby živé, mrtvé, sušené

Mě asi nevíce zaujal rýžový prášek, živé či mrtvé ryby (mnohdy od sebe k nerozeznání), nebo zaručeně čerství krabi. Když kuře, tak jedině i s pařáty, mladá kohoutek s kokrhelem. V Sapě narazíte na roztodivné obchody i věci. Fajnšmekři si přijdou na své u stánků s jídlem, nebo přímo v restauracích. Nemáte co na sebe? Zajděte do obrovských hal s oblečením. Za jeden den ji neprojdete. Je zde tolik obchodů, že byste potřebovali alespoň týden, abyste zhlédli všechno, co velkotržnice nabízí.

Nízké ceny a hazard

Nejrůznější drogérii, nebo jídlo koupíte tak za polovinu obvyklé ceny. V halách s oblečením je to složitější. Cenovku tady obvykle nenajdete. Nezbývá než smlouvat. Vietnamci mají rádi hazard. Často můžete vidět muže i ženy u malých stolečků, kteří hrají karty o nemalé částky. Stejně tak zde můžete narazit na několik heren. V objektu nechybí ani lékaři, hasiči, policie, nebo hotely. Je to takový malý a nenápadný stát ve státě.  Že jste tady ještě nebyli? Exkluzivně přinášíme rozsáhlou fotogalerii, ve které chceme přiblížit zdejší „jiný svět.“

Mohlo by vás zajímat: Jak založit sr(očko)?