O podvodnici, terorismu a zkaženém mase, to byla témata uplynulého týdne

Služba kriminální policie a vyšetřování v Benešově
 

Pátrání po lupiči a podvodnici ale i černošickém jezu jsme se věnovali uplynulý týden na Čtidoma.cz. Kromě velikonoc jsme si například všímali i teroristickým hrozbeb a jiných témat.

O pětatřicetileté podvodnici jsme psali na Modré pondělí. Této ženě se podařilo od různých lidí vylákat půl milionu korun. O jejím řádění si přečtěte v článku Podvodnice na Benešovsku obírala seniory o stovky tisíc.

Ten samý den jsme také psali o tématu příjemnějším a veselejším, protže se pochopitelně zabýváme i jinými, než špatnými zprávami: Matějská pouť - adrenalin, zábava a nejrůznější dobroty.

 

Velikonoční mazanec pro vegany

V úterý jsme mimo jiné vydali úspěšný článek s velikonočními recepty pro vegetariány a vegany. popisujeme v něm, jak připravit mazanec a beránka bez použití živočišných produktů. Velikonoční mlsání pro vegany a vegetariány.

Snad všechna média v úterý věnovala pozornost atentátům v Bruselu. I my jsme přišli se zprávou z našeho regionu: Atentáty v Bruselu vyvolaly bezpečnostní opatření i ve středu Čech.

 

Pohled na černošický jez

Na Škaredou středu jsme vyhlásili soutěž o nejkrásnější hasičskou zbrojnici. Soutěž stále trvá a to až do 4. dubna. O jejích pravidlech si přečtěte zde: ČtiDoma.cz vyhlašuje soutěž o nejkrásnější hasičskou zbrojnici.

Ve středu sjem se také podrobně zabývali rekonstrukcí jezu v Černošicích Jak ovlivní rekonstrukce jezu v Černošicích místo u řeky?

Ve čtvrtek jsme si pak povídali s bezpečnostním expertem Ándorem Šándorem o nebezpečích, které nám nejen v regionu hrozí v souvislosti s teroristickými útoky. "Česko ohrožuje spíš xenofobie než terorismus", řekl  nám mimo jiné expert.

Ve stejný den jsme se zapojili do pátrání po maskovaném lupiči: Maskovaný lupič přepadl banku v Králově Dvoře.

V pátek jsme informovali o zadržení obchodníka, který se snažil obchodovat se zkaženým masem. A špatného masa nebylo málo, kriminalisté a obchodní inspektoři ho zadrželi dve tuny: V tržnici Sapa se mělo prodávat závadné maso.

Za prodej masa neznámého původu lze dostat pokutu až 50 milionů