Soutěž krásy GAYMAN je v exekuci: ,,O tom jsem vůbec nevěděl"

Sociální fobie je úzkostná porucha, která může nabýt obrovských rozměrů
 

Soutěž o nejkrásnějšího gaye, to je soutěž krásy GAYMAN. Letos se však soutěži příliš nedaří. Jsou vypnuty oficiální webové stránky GAYMANU a navíc byla na prezidenta soutěže Mariana Kajzera uvalena exekuce, o které neměl ani tušení. O exekuci nás už před měsícem informoval anonymní pan Máslo.

O soutěži GAYMAN jsme psali už před měsícem. Tehdy naše redakce obdržela podivý e-mail, který měl informovat redakci ČtiDoma.cz o exekuci, která byla uvalena na zakladatele GAYMANU, Mariana Kajzera a JUDr. Ing. Petra Kučeru.

Dokumenty byly opatřeny logem Centrální evidence exekucí. Odesílatel podepsaný jako Mgr. Ctibor Máslo dokumenty z Centrální evidence exekucí (ceecr.cz) stáhnul a poté nám je zaslal do redakce s následujícím komentářem:

GAYMAN je soutěž krásy pro homosexuály pro Česko Slovensko, prezidentem soutěže je pan Marian Kajzer. 

Prapodivný e-mail od pana Másla

,,Dovoluji si Vás upozornit na skutečnost, že prezident sdružení GAYMAN má nemalé finanční problémy, čemuž odpovídá počet jeho exekucí jak na FO, tak na sdružení, které celý projekt “vede". Doporučuji Vám prověřit si tyto skutečnosti (v příloze) a přihlédnout na legislativní fakta ohledně vedoucích článků sdružení. Dokumenty jsou dohledatelné na ceecr.cz.”

Tahle informace nás zaskočila, a proto jsme se zeptali přímo Mariana Kajzera, prezidenta soutěže GAYMAN a zároveň našeho mediálního partnera. 

Je GAYMAN v exekuci, nebo ne? 

,,Nezakrývám, že mám nějaké exekuce. To jsou moje soukromé exekuce, co se řeší. Co se týká exekuce na Gold In, tak jsem hned kontaktoval toho exekutora, u kterého to je, a přišli jsme na to, že to je v rámci účtu Fio banky, ale ten účet byl už dávno zrušen," řekl nám Kajzer. 

Co je Gold In? ,,GAYMAN je název soutěže, která tady funguje od roku 1992. Já jsem soutěž obnovil roku 2010 pod svým jménem, pod svým IČ jako živnostník. A v roce 2011 jsme založili občanské sdružení Gold In. To vlastně organizuje celou tu soutěž. Takže název soutěže je GAYMAN, ale občanské sdružení jako takové jsme my - Gold In," vysvětlil Marian Kajzer.

A pokračoval: ,,Takže tam mají bordel v něčem v bance, ale on mi potom dával kontakt na nějakého právníka Fio banky, ten mi zas přeposlal kontakt, že si mám zavolat přímo panu Walterovi do Fio banky. Tomu jsem psal e-mail, protože jsem na něj nedostal ve Fio bance jiný kontakt. S tím, že jsem mu vysvětloval, oč jde a ten mi zase napsal, že mě bude kontaktovat nějaká paní."

,,Takže oni sami nejspíš neví, kde nastala nějaká chyba. A mně ten účet byl zakládaný v roce 2011, možná 2012. Měl fungovat zhruba nějaké tři nebo čtyři měsíce. A vůbec nechápu, na čem tam vlastně naskákaly takové úroky. Řeším to, ale samozřejmě je to běh na dlouhou trať, protože když se něčeho chytne exekutor, tak z toho chce něco vytřískat," uvedl Marian Kajzer, prezident soutěže GAYMAN.

Kdo je anonym Mgr. Máslo? 

O tom stále nic nevíme. Podle vyjádření Mariana Kajzera rozesílá e-maily konkurenční Gay Roku, ti se však vyjádřili takto: ,,Tento email nám přišel také. Pana magistra Másla neznáme a s projektem Gay Roku nemá nic společného," uvedl písemně Jan Jakubec, zástupce ředitele soutěže Gay Roku. Kdo ale e-maily rozesílá a proč poškozuje soutěž GAYMAN a jejího prezidenta? To zůstává otazníkem.

,,Uvažovali jsme, proč zrovna Ctibor Máslo. A přišli jsme na to, že je světová soutěž Mister Gay World a majitelem té soutěže je právě pan Butter, což je v češtině ,,máslo”. Ale vůbec nechápeme, k čemu to panu Máslovi je,” uvedl Marian Kajzer.

Vypnutý web soutěže krásy GAYMAN

Soutěž krásy GAYMAN má vypnuté oficiální webové stránky. Vypnul je majitel domény Milan Hyka kvůli údajně neprůkaznému nakládání s financemi.