Silnice ze Zbraslavi do Vraného nad Vltavou je uzavřena

Specializovaná firma proveden revizi skalního masivu nad silnicí
 

Na silnici kolem Vltavy v lokalitě Zvolská homole spadly kameny a došlo i ke střetu s autem. Čeká se na odbornou revizi skalního masivu. Doprava je vedena po vyznačených trasách.

„V noci na středu 30. března spadlo na asfaltovou komunikaci v úseku Jarov – Vrané nad Vltavou několik kamenů. Do jednoho z nich následně narazilo osobní auto. Silnici jsme okamžitě uzavřeli a zároveň jsme zahájili úklid spadaných kamenů z vozovky,“ informoval Bohumil Taraba z Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje.

Revize skály

Silničáři provedli úklid spadaného kamene a a objednali revizi skalního masivu u specializované firmy. „Je třeba zkontrolovat úsek o délce několika stovek metrů. Do té doby bude silnice zcela uzavřena pro veškerý provoz. Termín opětovného otevření nelze v tuto chvíli přesně určit,“ řekl Bohumil Taraba.

Dlouhodobý problém s přírodou

Sanaci skály provedla v roce 2014 firma Pozemní komunikace Bohemia za sedm milionů korun. "Sanace skal se navíc musí provádět velmi citlivě a v součinnosti s odborníky na ochranu životního prostředí. Svahy podél Vltavy totiž hostí velmi cenná společenstva vzácných rostlin i zvířat. Například lokalita Zvolská homole je dokonce zařazena mezi evropsky významné lokality Natura 2000, a zdejší příroda tak podléhá velmi přísné ochraně,“ sdělil hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Klíčová slova: