Bouračky a kolony. Ládví kvůli změnám v MHD kolabuje

Takto vypadá Ládví, opravdu to není autobusák
Zobrazit fotogalerii (4)
 

I přes protesty místních končí autoby příměstské dopravy stále na Ládví. Radnice je ale k námitkám hluchá, a to i přes to, že na křižovatce ulic Ďáblické s Bešťákovou se zvýšila nehodovost. Problém představují i pravidelné dopravní kolony.

Ti, kteří by situaci měli řešit, raději nekomunikují. Redakce ČtiDoma.cz se snažila dohnat radního Prahy 8 za dopravu Karla Šaška. Jeho asistentka nám rozhovor přislíbila, ale s datem, ve kterém by měl proběhnout, se už neozvala.

Podobně radnice popířá, že by na křižovatce ulic Ďáblická a Bešťákova docházelo k dopravním nehodám. Změna dopravy nastala z důvody přípravy vozovky na nový přechod. Ten tady také stále není.

Jaký je váš názor? Jste z Neratovic nebo Mělníka? Jezdíte těmito autobusy. Kde by měly být zakončeny? Ve stanici Ládví nebo ve stanici Letňany? Jste z Ládví a autobusy vás obtěžují? Řekněte nám to! E-mail: zelenkova@ctidoma.cz, tel.: 778 751 082

 

Čtete také: Nebezpečná křižovatka je strašák pro řidiče

Změna linky 349

Rozhořčení občané posílají fotografie a videa iniciativě „Ládví není autobusák,“ nebo je sdílí přímo na Facebooku. Četné hlasy, které si přejí, aby se s křižovatkou něco začalo dělat, bohužel nejsou vyslyšeny. Stejné je to v případě příměstských autobusů. Městská část akorát ve čtvrtek zveřejnila facebookový status, ve kterém tvrdí, že se zasadí alespoň o to, aby byla omezena linka 349. V úseku Třebenická – Skládka Ďáblice by tak autobus využil dálnici D8.

Co na to Dolínek?

Radní Prahy 8 pro dopravu Petr Dolínek občas něco přislíbí, ale obvykle se nic neděje. Je otázkou, jak vážně vezme zrušení veškeré autobusové dopravy do zastávky Ládví. Uvidíme tedy, jestli se něco rozlouskne 1. července. „Co se týká pokynů, já jsem to již avizoval zde minule i víckrát jinde, že v tuto chvíli se připravuje změna jízdního schématu v rámci Prahy k 1. červenci. A taktéž má k 1. červenci za úkol ROPID už předtím po diskusi s městskou částí i se mnou a s dalšími připravit to, jak to může být řešeno," říká radní Dolínek. Dodává, že jedním z řešení by mohla být třeba expresní linka z Letňan.

"Není to, aby přišli za dva měsíce a řekli „Nic jsme nevymysleli.“, ale myslím si, že se tam dostáváme k nějakému řešení. Také bude samozřejmě sezení i se zástupci i středočeských obcí na to samé téma, kde budou představeny i požadavky vás, kteří žijete v nejbližším okolí. A ne jakoby povinně, ale technicky řečeno, co se tam objevilo ze stížnosti obyvatel,“ dodal Dolínek.

Je toto řešení tížívé situace? Tramvají do Odolky a Líbeznic? Připadá vám to jako sci-fi?