Počasí v dubnu: sníh a mráz

Pozor na sníh a námrazu
 

Podle předpovědí Českého hydrometeorologického ústavu nás čeká rapidní ochlazení. Sněžení, teploty hluboko pod bodem mrazu a náledí nebudou ničím výjimečným. Pozor by si měli dávat lidé se sníženou pohyblivostí a řidiči.

 

Březen - za kamna vlezem; duben - ještě tam budem

Probudili jsme se do uplakaného rána. Stav počasí se má ale ještě rapidně zhoršit! Už odpoledne dorazí sněžení. K večeru teploty klesnou pod bod mrazu! Hrozí i tvorba ledovky. Teplotně si opravdu pohoršíme oproti posledním dnům, kdy se rtuť teploměru držela u 17 stupňů. Nyní má klesnout hluboko bod bod mrazu. Na horách to může být až -15 stupňů Celsia!

                                                          Pořádný mráz

Duben chladný a deštivý – úroda nás navštíví.

V nížinách naměříme teploty v rozmezí -5 až -10 stupňů. Nadcházející dny nebudou o moc lepší! V sobotu ani v neděli se sluníčka nedočkáme. Měli bychom vytáhnout zimní kabáty, čepice i šály. Víkend bude lepší strávit v klidu u kamen. V sobotu zprvu polojasno, později od jihozápadu zataženo s četnými sněhovými přeháňkami. V neděli zůstane obloha zatažená a země zasněžená. Naměříme až -10, nadále má sněžit.

Výhled na celý měsíc

Duben sebekrotší, sněhem nás přece pohání.

Výhled na měsíc duben se ponese v podobném duchu. Sníh, déšť, plískanice a teploty kolem nuly, nebo pod bodem mrazu. Podle meteorologů jsme u nás podobné dubnové počasí ještě nezažili. Vypadá to snad na návrat zimy? Zdá se vám tohle počasí dostatečně aprílové?

Upozornění: Dnes je Apríl, což může mít vliv na serioznost informací