Islám v Benešově: Z hotelu Pošta bude mešita

Vizualizace přestavby benešovského hotelu na mešitu
 

Středočeští muslimové konečně najdou důstojné místo k uspokojení duchovních potřeb. Město Benešov přistoupilo na projekt přestavby městského hotelu na mešitu. 

Unie středočeských muslimů v posledních měsících vyjednávala o umístění společenského a duchovního centra v některé části regionu. "Jsme rádi, že právě poklidné městečko Benešov se stane místem rozjímání a modliteb našich souvěrců," vyjádřil spokojenost imám Al Rahdán.

Mešita (arabsky مسجد‎‎, masdžid) slouží muslimům k uctívání Alláha. Stává se pro muslimy také společenským centrem dané oblasti

Benešov našel islámské partnery

Město Benešov hledalo strategického partnera pro využití hotelu, který je v jeho majetku, avšak na rekonstrukci nemělo peníze. O této věci jsme informovali v článku: Benešov hledá investora pro hotel Pošta. "Hotel se pro potřeby muslimské komunity ukázal jako ideální prostor, protože divadelní scénu budou moci využít jako modlitebnu a současně nemají námitky proti sdílení prostoru s divadelními spolky," vysvětlil starosta Petr Hostek. 

Peníze na mešitu jsou

K přestavbě by mělo dojít ihned po získání stavebního povolení. Část financí již na stavbu přislíbila Islámská nadace v Praze. Další zdrojem by měl být fond kultury Středočeského kraje. "Kraj je nakloněn společenským aktivitám napříč národy i náboženství," řekl radní Zdeněk Štefek.

Upozornění: Dnes je Apríl, což může mít vliv na serioznost informací 

Klíčová slova: