Jak skloubit práci a rodinu? Tady je řešení

Ve školce se dítě začlení do společnosti
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Pořídit si dítě a u toho pracovat? Sebevzdělávat se, cestovat a žít svůj život naplno? To už dávno není nemožné. Dítě přece není překážkou.

Když to ještě bylo v břiše, vůbec vás nenapadlo, že s tím uzlíčkem bude tolik práce. A když konečně vykouklo na svět, vy jste se do něj ihned zamilovala. Tohle je vaše štěstí, středobod v životě. Výkvět lásky, který vám vysuší každou slzičku.

Jenomže po těch týdnech a měsících už to začíná být doma k nevydržení. Jenom ty čtyři stěny, péče o dítko, zase péče a pořád péče. Ve dne v noci 24 hodin denně, ale vy to děláte ráda. Ale přesto máte pocit, že si zasloužíte už trochu odpočinku. Ráda byste se třeba vrátila do práce. Anebo začala zase číst. Chodit mezi lidi. Cvičit. Cokoliv.

Rodiče by měli sbírat informace z více zdrojů

Seberealizovat se s dítkem na krku? Do toho

Není to nemožné, naopak je to dnes úplně normální. Jak se realizovat, když vám to malé děcko nedopřeje pokoje? Oblečte se a běžte společně na výlet. Ale kam, říkáte si? No, tak třeba do pražské Krči, kde najdete mnoho dalších maminek. Jsou tady a povídají si, přišly si sem na kafe. Vládne tady pohoda, dětičky si společně hrají a vy máte možnost si odpočinout, třeba si přečíst knížku. Na dveřích visí velký nápis Baby Office.

Proč zrovna sem? Co mi to dá?

Když maminky hledaly možnost, jak skloubit v životě péči o děti a práci, ale také koníčky a studium, shledaly, že úplně nejlepší možností bude vzájemná výpomoc. Tak si založily společný projekt Baby Office, což jsou vlastně takové vzájemné tety. Kamarádky, které se sejdou na kafe a vy jim můžete důvěřovat. Je tady postaráno o děti, které jsou v mobilních dětských koutcích, ale také o vás.  A když už se vaše dítko tak dobře baví, proč si na chvilku neodskočit?

Nic není nemožné, když se chce

Oblíbená je miniškolka s flexibilní docházkou pro děti od 15 měsíců, kterou vítají hlavně rodiče z okolí Krče. Na místě jsou ale k dispozici i kanceláře, kde můžete pracovat. ,,Možnost pracovat ve sdílené kanceláři využívají i lidé ze širšího okolí,“ říká současná provozovatelka Ivana Kollárová. „Podobných prostor není po Praze tolik, a tak vzdálenost od domova nehraje tak velkou roli.“

Chcete studovat? Všechno na jednom místě

Vedle miniškolky a coworkingu jsou tady třeba vzdělávací kurzy, které jsou určeny nejen rodičům. „Největší poptávka je po vzdělávání pro menší podnikatele, jako je on-line marketing, facebook nebo třeba kreativní psaní. V Baby Office ale můžete absolvovat i kurzy jógy, mindfullness a další semináře pro udržení psychické pohody,“ uvádí Petra Koťátková, organizátorka vzdělávacích programů.