Radotín vítal nejlepší Středoevropanky. Titul získaly české hráčky

Na soupisce Hannoveru (hráčky v červených dresech) je několik současných nebo bývalých reprezentantek Německa v seniorské nebo juniorské kategorii
Zobrazit fotogalerii (7)
 

Česko-německý pohár v lakrosu žen se vrátil na českou půdu. Ve víkendovém turnaji se utkaly tři pražské celky s týmy z Mnichova, Hannoveru a Hamburku.

Po odehrání základních skupin následovala nedělní semifinále, z kterých se do bojů o konečné prvenství kvalifikovaly hráčky DHC Hannover a domácího LCC Girlz Radotín. „Věděly jsme, že má Hannover velmi silný tým. Na loňském Evropském poháru mistryň nás porazily. Od našeho posledního vzájemného utkání jsem však zapracovala na změně systému obrany. Myslím si, že jsme tím soupeřky zaskočily,“ uvedla krátce po finálovém utkání Simona Baráková, trenérka radotínských lakrosistek.

 

V duelu o páté místo zvítězily lakrosistky Hamburk Warriors nad TJ Sokol I. Smíchov - Flamingo. Třetí místo obsadily hráčky německého HLC Rot-Weiss München, které porazily LC Jižní Město.

Její svěřenkyně musely sice dvakrát dotahovat ztrátu, než dosáhly na poločasových 4:4. Druhých 25 minut bylo však už plně v režii radotínského výběru. Ten v posledním duelu Česko-německého poháru zvítězil v poměru 12:4.

 

Tahy sestavou se vyplatily. Hráčky získávaly zkušenosti pro Mistrovství světa

 

V pořadatelství Česko-německého poháru se kluby obou zemí každoročně střídají

„Do turnaje jsme nastupovaly s velkou neznámou, protože jsem v jeden tým nově poskládala hráčky ze seniorské a juniorské kategorie. Myslím si ale, že se to podařilo. Mladší holky viděly v těch starších podporu,“ říká Simona Baráková. „Příští rok máme před sebou seniorské Mistrovství světa v Anglii. Předpokládám tak alespoň, že se o místo v reprezentačním týmu budou ucházet i mladší holky, které tu dnes hrály na Česko-německém poháru,“ uvedla ještě trenérka LCC Girlz Radotín.

 

Klíčová slova: