Sousedské setkání i charita - bleší trhy ve Zdibech

Pořídíte i stylový kufřík, nebo pěkné parohy
Zobrazit fotogalerii (13)
 

Všichni příznivci ochotnického divadla a blešáků jsou v sobotu zvaní do Zdib na Jarní bleší trh. 

Dobročinná záležitost se odehraje 9. dubna mezi devátou a patnáctou hodinou v sále Sokolovny ve Veltěži. Výtěžek trhu poputuje na konto zdibských ochotníků, kteří by rádi zafinancovali především ozvučení. Věci, které se neprodají budou také mít svůj užitek. Půjdou na charitu! „Výtěžek z akce bude použit na potřeby ochotnického divadla, konkrétněji na velmi potřebné ozvučení, které místnímu souboru chybí, sdělila ČtiDoma.cz Kateřina Broučková z místního ochotnického spolku.“

Čtěte také: Velikonoce na zámku

Co pořídíte?

Co tady zakoupíte? Čekají na vás nejen staré ale i zbrusu nové věci, nebo vybavení pro děti. „Trhy nabízí směs různých starších i nových věcí, najde se samozřejmě i nějaká věc úplně starožitná. Jsou to domácí potřeby, potřeby pro malé děti - kočárky, drobný dětský nábytek, sportovní potřeby jako třeba kola, odrážedla, a také knihy, časopisy, hračky,“ říká Broučková.

Čtěte také: Tradiční velikonoční řehtání drží ve Zdibech

Trhy by se měly stát tradicí

Ochotníci trhy provozují právě z finančních důvodů. Zatím sice nemají tradici, ale všichni doufají, že si je návštěvníci natolik oblíbí, aby se mohly pořádat pravidelně. Má se jednat i o záležitost vhodnou k sousedskému setkávání a povídání, na kterém si můžete dát kávu, čaj a něco dobrého na zub. „K pořádání nás zjevně nutila potřeba financí. Nebyla nijak závratná, protože Ochotníci při svých hrách i jiných akcích dokáží velmi improvizovat, dokáží si vyrobit kulisy, ušít kostýmy apod. Nicméně v momentě, kdy neumíme obstarat své potřeby sami, musí nastoupit nákup této "služby". Takže nějaké peníze se rozhodně hodí a jsou potřeba při konání téměř každé akce,“ dodává Broučková.

Čtěte také: Památkáři přivedli zdibský zámek a pivovar k demolici, strhnout ho ale nestihli