Dolnobřežansko má nové logo

 

Svazek obcí a místní akční skupina tvoří společnou identitu, kterou má posílit i nové logo. Region s historickou tradicí čítající třicet tisíc obyvatel sdružuje jedenáct obcí. 

„V nejbližší době bude logo Dolnobřežanska osazeno na uvítacích cedulích u silnic na hranici území mikroregionu. Rovněž budou logem označeny i místní cyklostezky,“ sdělil Věslav Michalik, předseda svazku obcí Dolnobřežansko.

Co je Dolnobřežansko

Region Dolnobřežansko na jižním okraji Prahy zahrnuje obce Březová-Oleško, Dolní Břežany, Libeř, Okrouhlo, Ohrobec, Psáry, Vestec, Vrané nad Vltavou, Zlatníky-Hodkovice, Zvole a města Jesenice. Dolnobřežanské panství se na tomto území historicky rozkládalo po staletí. Nyní žije v regionu  okolo 30 000 obyvatel.

Společné zájmy

Od roku 2003 existuje Dobrovolný svazek obcí Dolnobřežansko, který prosazuje společné zájmy obcí. V roce 2012 byla založena Místní akční skupina - MAS Dolnobřežansko. V ní jsou sdruženi zástupci obcí, firem, neziskových organizací a dalších subjektů, které usilují o získávání grantů a dotací. Region je atraktivním místem pro bydlení i rekreaci. Významná jsou vědecko výzkumná pracoviště světového věhlasu.

Líbí se vám nové logo Dolnobřežanska?

Ano
80% (12 hlasů)
Ne
20% (3 hlasy)
Celkem hlasů: 15

Přečtěte si rozhovor s obyvatelem dolnobřežanského regionu 
Ondřej Neff: Tenhle způsob života je velice příjemný

Klíčová slova: