Prodávali marihuanu a pervitin, teď čekají na soud

Tři mladíci půjdou sedět na 1 rok až 5 let
 

Tři mladíci skončí pravděpodobně za mřížemi. Narkomani, kteří drogy zároveň i prodávali mohou dostat až pět let. V současné době běhají na svobodě.

Muži ve věku 19-21 let si vyslechli obvinění již na konci března. A jaký spáchali trestný čin? Jedná se o nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami. „Drogovou trestní činnost obvykle nemáme na udání. Dealer a narkoman spolu spolupracuje. Kriminalisté museli vyvinou vlastní operativní činnost,“ sdělila ČtiDoma.cz mluvčí příbramské policie Monika Schindlová. Nejedná se o ojedinělou příbramskou záležitost, podobně jsme informovali například o drogách ve zdejší věznici.

Nebylo to poprvé

Jedná se o recidivisty, kteří takhle fungují už nejméně dva roky. Drogy prodávali v Sedlčanech a blízkém okolí, jednalo se o pervitin. Nestačily jim pouze peníze, drogy vyměňovali i za různé věci nebo služby. Nejstarší z mužů prodával od roku 2011 vedle pervitinu i marihuanu.

Běhají si na svobodě

Všichni tři jsou nejen prodejci, ale i narkomani. V tuto chvíli běhají na svobodě, k uvalení vazby zatím prý není důvod. „Všem hrozí 1 rok až 5 let, mají stejný odstavec nedovolené výroby, je pak na soudu kolik každému určí. Všem zúčastněným bylo sděleno obvinění a v současné době se pohybují na svobodě, nebyl důvod k vazbě,“ dodává Schindlová.

 

Klíčová slova: