Modeláři ze Sedlce odemknou nebe. Slibují atraktivní podívanou

V sobotu devátého dubna představí letečtí modeláři ze Sedlce přírůstky do své letky
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Fanoušky letecké modelařiny, ale i příznivce dobré zábavy zvou na otevření sezony členové LMK Sedlec na Líbeznicku. Pochlubí se novými modely.

Premiérovému setkání nebudou se zájmem přihlížet pouze diváci. „Všichni jsme samozřejmě zvědaví, s čím se naši kolegové v sobotu představí. V zimě se létat nedá, a proto spousta z nás využila volný čas k přípravě nových modelů,“ ví Drahomír Raveane, čestný předseda Letecko-modelářského klubu Sedlec.

 

K vidění budou i makety opravdových letadel. Publikum se dočká letecké akrobacie

 

Přečtěte si více o historii Kbelského letiště na Letiště u nás - kterak Češi začali vzlétávat a přistávat

Už teď je jisté, že se nad sedlckým modelářským letištěm budou prohánět makety i polomakety reálných strojů. „Diváci spatří i modely z volné kategorie, které jejich majitelé vytvořili podle vlastní předlohy,“ informuje Drahomír Raveane.

 

První letošní setkání se koná v sobotu 9. dubna, ve čtyři hodiny odpoledne. „Podívat se může samozřejmě každý. Zejména pak děti, které na podobných akcích tvoří velmi početné publikum,“ říká čestný předseda LMK Sedlec. Přestože je do odpoledního pořadu zahrnuté „pouze“ volné prolétávání strojů, diváci se mohou těšit i na prvky letecké akrobacie. „Je mezi námi několik členů, kteří podobné kousky s modely ovládají. Určitě je tak zařadí do svého programu,“ ubezpečuje dále Drahomír Raveane.

 

Do nové sezony s upraveným letištěm. Ve Zdibech pachatele stále nedopadli

 

Přečtěte si o posledním dění ohledně rozšíření vodochodského letiště na Letiště Vodochody se může rozrůst. Okolní obce budou dále odporovat

Kromě staveb nových leteckých modelů se členové LMK Sedlec věnovali i kultivaci letecké plochy. „Pořádáme tu pravidelné brigády. Velkou část z nich trávíme tím, že uklízíme po lidech odpadky,“ postěžoval si  ještě čestný předseda klubu leteckých modelářů. Víkendové Odemykání nebe se bude však konat v upraveném terénu.

 

Podstatně hůře dopadli modeláři ze sousedních Zdib, jejichž zdevastované letiště bude provozuschopné přibližně až v půlce května. (Více najdete na Zdibští hasiči nemají kde trénovat). „Pachatele se nám dosud nepodařilo dopadnout. Než někoho křivě obvinit, raději zatneme zuby a letiště si sami opravíme,“ řekl smutně Tomáš Tondr, starosta SDH Zdiby.

Klíčová slova: