Hřiště u školy Václava Havla se dočká rekonstrukce

Škola nese jméno Václava Havla od roku 2012
 

V Kralupech se i nadále buduje, tentokrát přišlo na řadu hřiště u Základní školy Václava Havla. Předpokládá se investice v hodnotě čtyři miliony korun. 

Rekonstrukce sportovního areálu u Základní školy Václava Havla začne v červnu a potrvá do srpna. Opravuje se především kvůli neuspokojivému stavu povrchu hřiště. „K úpravám jsme přikročili z toho důvodu, že původní hřiště bylo již letité, s trhlinami a nerovnostmi, podobně na tom byl i běžecký ovál, a díky tomu ani jedno pak již nemohlo správně sloužit svému účelu,“ řekla vedoucí odboru realizace investic a správy majetku Marcela Horčičková. V Kralupech se rekonstruuje často, naposledy to byly schody! 

Zřejmě za čtyři miliony

Dojde k úpravě povrchu víceúčelového atletického oválu, předpokládá se, že rekonstrukce by měla vyjít na čtyři miliony korun. V rámci oválu bude zhotoven dálkařský sektor s odrazovým dřevnem, nebo koulařský sektor. „V doskočišti budou z bezpečnostních důvodů místo klasických použity pryžové obrubníky,“ dodává Jan Novotný z odboru realizace investic a správy majetku

Spousta novinek

Víceúčelové hřiště bude oplocené a opatřené uzamykatelnou brankou, navíc se dočká mnoha novinek, nově si zahrajete například basket, nebo volejbal „V oplocení budou napevno přichyceny konstrukce čtyř odrazových desek s koši na basketbal. Další novinkou pak budou univerzální sloupky umožňující přichycení sítě na volejbal, tenis či nohejbal,“ doplňuje Jindřich Karvánek z odboru realizace investic a správy majetku.

Kdo je na řadě příště?

Základní škola Václava Havla není jediná, která se dočká investice. Kdo přijde další na paškál? Například základní škola Gen. Klapálka, kde by se měly rekonstruovat elektrorozvody.