Benešov omezí hazard. Zůstane jen dvanáct heren

Benešovští radní dali regulaci hazardu zelenou.
 

Gambleři a milovníci neřestí to budou mít od příštího roku v Benešově zase o něco těžší. Zastupitelstvo města schválilo vyhlášku, ve které omezí počet heren na pouhých dvanáct. Hazard bude možné provozovat jen na místech, která byla k tomuto účelu zkolaudována.

Zastupitelstvo ale zároveň vyšlo vstříc hernám, které do budoucna nesplňují podmínky vyhlášky. Dalších osm podniků tak bude otevřeno až do vypršení licence od Ministerstva financí. Město chce tímto krokem zabránit rozšíření hazardu a s tím souvisejících nepříznivých sociálních jevů. Zrušení ilegálních heren chce radnice vynutit finančními sankcemi.

"Města, která nemají vydanou vyhlášku regulující tyto provozovny, nemají jediný možný nástroj argumentační ani silový, aby se po městě nerozmisťovaly další podniky. Je v zájmu města, aby se tyto provozovny dále nerozrůstaly," řekl benešovský starosta Petr Hostek.K radikálnějším krokům už v minulosti přistoupily třeba Průhonice, které hazard úplně zakázaly. Naopak zastupitelé Říčan regualci hazardu odmítli. A to i přesto, že místní toto přání vyjádřili v referendu. Referendum o hernách se chystá i v Kladně, kde zastupitelé regulaci odmítli na konci minulého roku. Středočeská města těmito zákazy reagují na rozhodnutí pražských zastupitelů vykázat herny z hlavního města.

Které herny v Benešově zůstanou:

č. p. 189, Tyršova

č. p. 215, Tyršova

č. p. 217, Tyršova

č. p. 218, Tyršova

č. p. 309, Nová Pražská

č. p. 416, Nová Pražská

č. p. 454, Nádražní

č. p. 1734, Dukelská

č. p. 1908, Pražského povstání

č. p. 2008, Vnoučkova

č. p. 2086, Červené Vršky

č. p. 2190, Pražská

 

Kde si zahrajete jen dočasně:

č. p. 103, Masarykovo náměstí

č. p. 124, Pražská

č. p. 153, Masarykovo náměstí

č. p. 307, Nádražní

č. p. 992, Červené Vršky

č. p. 1699, Vnoučkova

č. p. 1707, Hodějovského

č. p. 2131, Vnoučkova