Milovníci vína se sjedou do Mělníka

Na dobré víno se stavte dvacátého třetího do Mělníka
 

Víno na jaře? Ano, přesně tak. Třiadvacátého dubna se uskuteční Vinná noc 2016, a to přímo v Mělníku. Ochutnáte to nejlepší ze tří vinařství. Připraven je i bohatý doprovodný program.

 

Vinná noc v Mělníku proběhne 23. dubna. A co že to vůbec znamená? Je to – „Putování za vínem aneb ochutnávka nejen mladých vín s mělnickými vinaři.“ Na třech degustačních místech bude hned patnáct vinařů.

Která vinařství se účastní?

Patnáct vinařů se skrývá pod třemi skupinami. Vinařství zahradnické školy v Polabí, Zámek Mělník. Vinařství Bettiny Lobkowicz v Rybářích. Věděli jste že přímo pod Mělnickým zámkem najdete ve třech patrech rozsáhlé historické sklepy? Jejich základy nechal postavit už Karel IV. Když se narodil nový Lobkowicz, dostal zbrusu nový dřevěný sud, rok před jeho osmnáctinami se soudek pěkně naplnil vínem, aby na oslavě narozenin byla hojnost oblíbeného nápoje. Dnes se tady provádí řízené degustace. Pro fajnšmekry jsou zde k vidění originální dřevěné sudy s vyřezávanými ornamenty.

Doprovodný program

Třiadvacátého si vychutnáte nejen prvotřídní víno, ale i bohatý doprovodný program. Hudební produkci zajistí Rhodesia, Claymore a Seagulls boys. Kyvadlovou dopravu potom obstará turistický vláček. K vidění bude i videomaping. Promítne se na objekt vinařství B. Lobkowicz v Rybářích od jedenadvaceti, do třiadvaceti hodin.

Kdo se účastní? Vinařství zahradnické školy Na Polabí vinaři: Česká zemědělská univerzita | Vinařství Pavel Chorouš Vinařství Milan Kaleda | Vinařství Na Výsluní Zámek Mělník vinaři: Chateau Mělník | Mělnické vinařství Kraus Mělnické vinařství na Blatech | Vinařství Vaněk Pohanský malovinař z Podřipska Martin Krob vinařství Bettiny Lobkowicz v Rybářích vinaři: Vinařství Bc. Luděk Vondrák | Jeviněveské vinařství Vinařství Pixa | Vinařství Schoř Bettina Lobkowicz Vinařství