Policisté to řidičům ve Slaném pořádně osolili

Policisté se zapotili, ale hříšníky pochytali
 

Hříšníci za volantem ohrožovali nejen své životy, ale i životy druhých na Slánsku. Řidiči napáchali přestupky, za které jim hrozí pořádně vysoké tresty. Někdo řídil se zákazem, jiný opilý.

Osmadvacetiletý mladík půjde do chládku na rok. Řídil totiž pod vlivem návykové látky. Muže ze Slánska policisté kontrolovali už 10. dubna po jedné hodině v obci Zlonice. Test na alkohol byl pozitivní. Kolik že muž nadýchal? Alkohol tester ukázal 1,09 promile. Muž byl tedy vyzván k odběru biologického materiálu, tomu se podrobil ve slánské nemocnici, podezřelý je z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Ve Slaném se před nedávnem změnila vláda: Ve Slaném mají nového starostu

Dvojitý zákaz řízení             
Dalšímu řidiči bylo dvaapadesát. Řídil v zákazu a hned ho u činu chytili zloničtí policisté, stejně jako v prvním případě, i tento přestupek proběhl 10. dubna v odpoledních hodinách. Hlídka hříšníka zastavila mezi obcemi Hospozín a Křovice. Policisté na místě zjistili, že muž řídil, i když měl dvojitý zákaz. Za volantem totiž neměl co dělat už od 9. července loňského roku. Teď si to zřejmě protáhne.

Slánská školní jídelní vaří zdravě: Je vaše školní jídelna zdravá?

Hříšník cizinec
Zatím poslední šofér, který neměl co dělat za volantem, je třiašedesátiletý cizinec, kterého policie zkontrolovala v pondělí 11. dubna před sedmou hodinou ranní před obcí Tuřany. I tento řidič měl vystavený platný zákaz řízení, a to až do srpna 2016. 

A co tresty?
Druhý i třetí případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení jako podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, muži mohou dostat až dva roky za mřížemi. Výtečníkovi cizího původu hrozí i vyhoštění. 

Klíčová slova: