Video: Ukradl cigarety a peníze, hrozí mu dva roky

Muž, který se měl vloupat do hotelu Olympionik. Poznáte ho?
 

Neznámého muže zachytily bezpečnostní kamery. Na svědomí má krádež v hodnotě 7 000 korun. Kradl v noci z třetího na sedmého března.

Policie žádá o pomoc při pátrání po muži, který se vloupal do hotelu Olympionik v Mělníku. Podařilo se mu odcizit větší množství cigaet, peníze a láhev sektu, a způsobil tak škodu v hodnotě 7 tisíc korun. Ke krádeži mělo dojít už kolem půlnoci z neděle 6. března na pondělí 7. března 2016. 

Máte-li jakékoliv informace k muži na záznamu nebo k uvedenému případu, sdělte je neprodleně mělnickým policistům na tel. 974 876 700 nebo na bezplatnou linku 158. Podobně policii pomáháme v případě benešovského napadení. Video: Policie hledá svědky napadení v Benešově

Až dva roky

Podle prvního odstavce paragrafu 205 Trestního zákoníku muži hrozí až dva roky za mřížemi. "Výše trestu záleží na okolnostech činu. Závisí i na tom, zda toho má na svědomí víc a jeslti se už v minulosti krádeže dopustil. Policii pachatel není známý. Budeme rádi, pokud muže někdo pozná na videu. Krádež je pět tisíc, jedná se tedy již o trestný čin," řekla ČtiDoma.cz Markéta Johnová, mluvčí mělnické policie.

Muž byl oblečen do černé bundy s kapucí, černých kalhot a na hlavě měl červenou čepici Conerse. Maldík je ve věku 20-30 let, štíhlé postavy. 

Co říká trestní zákoník? 

TRESTNÉ ČINY PROTI MAJETKU
§ 205
Krádež
(1) Kdo si přisvojí cizí věc tím, že se jí zmocní
a) způsobí tak na cizím majetku škodu nikoliv nepatrnou,
b) čin spáchá vloupáním,
c) bezprostředně po činu se pokusí uchovat si věc násilím nebo pohrůžkou bezprostředního násilí,
d) čin spáchá na věci, kterou má jiný na sobě nebo při sobě, nebo
e) čin spáchá na území, na němž je prováděna nebo byla provedena evakuace osob,
bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.