Vzájemné spory utichly. Ve Velké Chuchli startuje sezona

V neděli 17. dubna zahájí závodiště ve Velké Chuchli letošní sezonu
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Domluva mezi Jockey Clubem České republiky a chuchelským závodištěm dostala určitou podobu. Sezona začne se zpožděním, atraktivní Evropský pohár žokejů se nakonec uskuteční.

Oproti původním plánům začne seriál dostihů s dvoutýdenním odkladem. Důvodem byly dohady o výši poplatků za přihlášky a startovné, kvůli kterým nemá většina českých závodišť podepsanou smlouvu s Jockey Clubem. Obě strany se však dohodly na kompromisu.

 

Evropský pohár žokejů se do Bratislavy nepřesune. Bude patřit k vrcholům chuchelské sezony

 

O premiérovém Evropském poháru žokejů se dozvíte na Evropský pohár žokejů 2015. Do startu přelomové akce zbývají jen hodiny

K vrcholům sezony patří 2. ročník Evropského poháru žokejů. Stejně jako tomu bylo v případě zahájení sezony, vyvstaly okolo poháru četné otázky. Kromě jeho zrušení se nabízela i varianta přesunout divácky atraktivní podnik do Bratislavy. „Evropský pohár žokejů bude, a to na pražském závodišti! Prozatím však dolaďujeme složení kategorií a jezdecké obsazení," informuje Tomáš Machovský z pořadatelské Lyciano Group. Setkání nejlepších koňů a žokejů Evropy, kterému loni přihlíželo 6 000 lidí, diváci uvidí v pražském Conseq Parku Velká Chuchle 24. září.

 

Oproti loňskému roku tvoří letošní pohár devět dostihů. Dotace na nejvýznamnější z nich, na 1 400 metrů, bude 1,65 mil. korun. Tři další hlavní dostihy se poběží na 1 600 metrů (dvouletí koně), 1 800 a 2 400 metrů (tříletí a starší koně). Jednotlivá dotace na tyto dostihy činí 550 tisíc korun.

 

České derby se poběží ve čtvrtek večer. Ustoupí zápasům Mistrovství Evropy

 

O historii chuchelského závodiště se více dozvíte na Navzdory válkám a pohromám chuchelské dostihy přežívají

V letošním roce oslaví chuchelské závodiště 110. výročí své existence. Zahajovacím dnem nové sezony bude neděle 17. dubna, kdy se uskuteční v pořadí už 42. Memoriál Rudolfa Deyla. Celkem se pojede osm dostihů, první z nich startuje ve 14 hodin.

 

K vrcholům sezony bude patřit i 96. Mercedes-Benz České derby, které se kvůli kolizi se zápasy fotbalového Mistrovství Evropy poběží 23. června. „Derby je nejprestižnější zkouška, které se dostihový kůň může zúčastnit jen jednou v životě, a to když je tříletý. Triumf zapíše jméno vítězného koně do historie a vystaví mu tu nejlepší vizitku k zařazení do chovu. Pro jezdce, trenéra, majitele, chovatele a ošetřovatele je to nejvyšší meta, které lze v dostihovém světě dosáhnout,“ připomíná Jiří Zlámaný, tiskový mluvčí Conseq Parku Velká Chuchle.

 

Vstupné se nemění. Pořadatelé věnují zvláštní pozornost dětem     

 

V letošní sezoně se uskuteční nejméně sedmnáct dostihových dnů se 150 dostihy. Oproti loňskému roku se nebudou měnit ceny vstupného. Dospělou osobu vyjde jeden den na závodišti na 120 Kč, studenty 60 Kč. Osoby mladší 15 let a vozíčkáři mají vstup zdarma. Pořadatelé pamatují i na nejmenší návštěvníky, pro které je připravený zoo koutek, dětské hřiště či jízdy na ponících.

Klíčová slova: