Rytíři Kladno mění trenéra. Áčko povede Pavel Patera

Pavel Patera drží klubový rekord v počtu odehraných zápasů (784) a kanadských bodů (705)
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Do nové sezony s novým mužem u kormidla. K postupu do extraligy má kladenským hokejistům nově pomoci čtyřnásobný mistr světa a olympijský vítěz Pavel Patera. Ten bude vedle trenérské funkce nadále vykonávat i post jednatele HC Rytíři Kladno.

Pavel Patera (6. září 1971) je bývalý hokejový útočník. K jeho nejvýznamnějším úspěchům patří zlatá medaile ze ZOH v Naganu v roce 1998 a čtyři tituly mistra světa. Je i trojnásobným mistrem ligy (Vsetín, Omsk a Färjestad). Velkou část kariéry strávil na Kladně, za které odehrál rekordních 784 zápasů a zaznamenal 705 kanadských bodů.

Nejprve vítězství v základní části, hned nato však následné vyřazení ve čtvrtfinále play-off. „Bohužel, skončilo to takhle brzo,“ smutnil po posledním zápase sezony Jindřich Lidický, dosavadní trenér hokejových Rytířů. Ten se teď společně s asistentem Davidem Čermákem vrací k trénování mládeže.

 

Do extraligy s Pavlem Paterou. Sezení na dvou židlích se nebojí

 

„Zvažovalo se několik různých variant, ale Jaromír Jágr nakonec projevil přání, abych se áčka ujal i jako trenér. Nebojím se toho a souhlasil jsem. Jsem přesvědčený, že se mi podaří úspěšně skloubit práci jednatele s pozicí hlavního trenéra, což není výjimkou ani v některých jiných hokejových klubech,“ řekl Pavel Patera.

 

Možnou variantou na post asistenta mužstva by mohl být Vladimír Kameš, který trénuje kladenskou juniorkou

Nový trenér zahájí letní přípravu na nadcházející ročník WSM ligy už 28. dubna. Kdo bude vykonávat post asistenta, se stále čeká.

Klíčová slova: