Pojmenujte slůně, zoo vyhlašuje soutěž

Posílejte návrhy na jméno
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Malý sloník se má čile k světu, narodil se 5. dubna a pěkně přibírá na váze. Zoo vyzývá veřejnost, aby zasílala návrhy na jméno jak sloního samečka, tak návrhy toho, kdo se mu stane kmotrem. S tím se pojí i soutěž, a že se bude hrát o zajímavé věci.

Slon je na světě už dva týdny. Pěkně prospívá, přibírá a má se čile k světu. Zoo se rozhodla vyhlásit soutěž. Veřejnost má posílat návrhy jmen jak pro mládě, tak tipy na to, kdo se mu stane kmotrem. Ve hře jsou zajímavé výhry, například poukaz na vlastnoruční výrobu papíru ze sloního trusu v nové papírně. Tu zahrada otevřela letos o Velikonocích při zahájení nové sezony.

Slova kurátora

Poprvé venku

„Slůněti je dnes již jedenáct dnů a dobře prospívá. Je každým dnem aktivnější a přibývá na váze. Hned po porodu váha ukázala 104 kilogramů, při dalším vážení tuto středu již měl sameček 110 kilogramů,“ sdělil kurátor Pavel Brandl. „Z toho, že slůně přibralo, máme radost. U většiny mláďat dojde po porodu k poklesu váhy, který se pak pozvolna začíná vyrovnávat. Přírůstek 6 kilogramů je znamením dobrého zdravotního stavu slůněte. Sloní sameček má za sebou také první vycházku do výběhu ve společnosti celé rodiny. Pokud to umožní počasí, uvidí ho návštěvníci venku i o víkendu,“ dodává kurátor. яндекс

Je to malá celebrita

Sloní chlapeček se těší velké oblibě veřejnosti. „Lajky“ sbírá lépe než kdejaká hollywoodská celebrita. Jeden jediný snímek na facebookovém profilu pražské zoo například zhlédlo více než milion lidí. Ten, kdo má nápad na originální jméno nebo zajímavého kmotra a zúčastní se soutěže, může vyhrát vstupenky do zoo, speciální komentovanou VIP prohlídku - Údolí slonů s průvodcem Zoo Praha a již zmíněnou vlastnoruční výrobu papíru ze sloního trusu. 

Klíčová slova:
zoo