Špaček, Nedvěd, Ton... Berounský zimák oživí hokejové legendy

Připomenout si dobu, kdy Beroun hrával se Spartou nebo Kladnem, si můžete v sobotu na hokejovém stadionu v Berouně
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Stovky reprezentačních startů, angažmá v NHL či desítky extraligových titulů. Zimní stadion v Berouně hostí Retro cup, turnaj plný hokejových legend.

„Chtěli jsme znovu sezvat hráče a týmy, proti kterým Lokomotiva Beroun běžně hrávala v mládežnických kategoriích,“ vysvětlil Marek Potěšil, proč se v loňském roce pustil do organizování Retro cupu. Vedle domácího výběru se v premiérovém ročníku představily Sparta Praha, Poldi Kladno a Baník Příbram.

 

Titul obhajuje pražská Sparta. V útoku nastoupí Petr Ton, bránu bude jistit Altrichter

Jednu z nejlepších sezon v historii letos zaznamenali hokejisté Černošic. Více na Pod pokličkou hokejového klubu. Pro Černošice končí zajímavá sezona

Stejnou sestavu letos doplní ještě HC Rokycany. V dresu nováčka soutěže nastoupí olympijský vítěz i trojnásobný mistr světa Jaroslav Špaček nebo dlouholetý hráč extraligové Plzně Jiří Hanzlík. „Účast mi potvrdili Zdeněk Nedvěd nebo Jan Kruliš. Za Spartu bude hrát Petr Ton nebo Zdeněk Toužimský,“ vyjmenovává jen některá z jmen organizátor turnaje Marek Potěšil. Ten se objeví v dresu domácí Lokomotivy.

 

Martin Altrichter se snaží znovu vzchopit slávu říčanského hokeje. Více na V Říčanech staví zimní stadion. Zkušební provoz zahájí během září.

V brance pražské Sparty nastoupí Martin Altrichter, který se s týmem pokusí o obhajobu loňského triumfu. „Chodím si dvakrát do měsíce zahrát do Letňan, kde chytám za starou gardu. Také trénuji mládež pražské HC Kobra. Z ledu nikdy rozhodně neslezu na dlouho,“ cítí se připravený gólman, který ve své kariéře dosáhl na dva extraligové tituly. „Na sobotu se těším. Znovu se potkám s kamarády. Přestože se asi nebude hrát v kdovíjakém tempu, rozhodně se bude na co koukat,“ zve diváky na sobotní turnaj, na kterém mohou hrát hokejisté starší čtyřiceti let.

 

Přijďte si připomenout slavné časy berounského hokeje. Vstupné se neplatí  

 

První zápas sobotního Retro cupu začíná v devět hodin ráno. Utkání se hrají na 2x15 minut. Podle předběžného rozpisu začíná vyhlašování výsledků po páté hodině odpoledne. „Zveme všechny diváky, kteří se chtějí podívat na slavné hráče nebo si i připomenout slavnější časy berounského hokeje,“ říká Marek Potěšil. Vstupné na akci se neplatí.

Klíčová slova: