Vítězí mládí, nebo zkušenosti? Odpověď nabídl úvod extraligy

Do čelákovické Emity Areny přijel na začátek sezony aktuální vicemistr nohejbalové extraligy TJ Avia Čakovice
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Nic lehkého na začátek. Čelákovice hostily nohejbalového vicemistra. Favorit duelu z Čakovic však na kurtu Středočechů dosud  nezvítězil.

„Čelákovice pro nás byly vždycky nepříjemným soupeřem,“ potvrzoval Jakub Mrákava, kapitán pražského celku. „Na druhou stranu, s klukama jsme se už potkali na nedávných mistrovství republiky. Nevypadalo to přitom, že mají velkou formu,“ pokračoval ještě před sobotním zápasem reprezentant a největší osobnost v družstvu Avie Čakovice. „Tým Čakovic tvoří převážně mladí kluci, kteří hrají i v reprezentaci juniorů. Jsou správně namotivovaní. Navíc jim v poli pomáhá zkušený Jakub Mrákava,“ zmínil na adresu soupeře Martin Spilka, předseda TJ Spartak Čelákovice.

 

Výsledek utkání se jeví sice jednoznačně, v Emity Areně byl ale k vidění vyrovnaný duel

 

Čelákovice zachraňovaly extraligovou příslušnost na poslední chvíli. Více na Napínavý souboj určil podobu nohejbalové extraligy

Dravý nástup do utkání vynesl Čakovickým průběžné vedení 3:0 na zápasy. K premiérovému úspěchu byli domácí nejblíže hned v následném střetnutí, kdy druhý zápas trojic dospěl až do stavu 9:9 ve třetím setu. Ke smutku domácích hráčů a publika získali rozhodující míč nohejbalisté ve světlemodrých dresech čakovické Avie.

 

Nepříznivý stav 0:4 a ztracená šance snížit soupeřovo vedení otřásly Čelákovickými jen zdánlivě. Napínavá partie se přenesla i do pátého zápasu, ve kterém měl stejně jako v minulé hře vítěze určit až poslední míč. Po chybě hostujícího Macurka na síti korigovali Středočeši na 1:4. Po vítězství Michala Kolenského v singlech dotáhli nohejbalisté Čelákovic náskok soupeře na 2:4.

 

Ze sobotního utkání utržili v Čelákovicích na vstupném 8500 korun. Ty budou použité na nákup sportovního vozíku pro bývalého člena čelákovického nohejbalového oddílu Antonína Braniše. Ten po zranění ochrnul na dolní, částečně i horní část těla

Urputná bitva vrcholila v sedmém zápase. V něm, už popáté během dne, dospělo utkání do třetího setu. V něm se zpočátku lépe vedlo Čelákovickým, kteří dosáhli na slibné vedení 9:7. Tehdy se však projevila nezlomnost hostujícího Kalouse, Chadima a Cibulky, kteří dokázali nejprve srovnat a set nakonec i otočit ve svůj prospěch. Šance alespoň zremízovat utkání na 5:5 domácím zhasla v následných trojicích, které pro sebe získali pražští nohejbalisté. TJ Spartak Čelákovice vs TJ Avia Čakovice 2:6.

  

Čakovice bojovaly s psychikou, Čelákovice měly zbytečně velký respekt

 

Kromě nohejbalu mají v Čelákovicích i dobrý oddíl šachistek. Více na Čím je lákají? V Čelákovicích evidují zvýšený přísun šachistek

„Průběžné vedení 4:0 nám dávalo tolik potřebný klid. Bohužel jsme hned na to vlastními chybami vrátili Čelákovické do zápasu. Což bylo těžké na psychiku. Přeci jenom, máme hodně mladý tým. Ozývat se začali i fanoušci. Naštěstí pro nás jsme získali ten klíčový pátý bod,“ oddechl si Jakub Mrákava, kapitán nohejbalistů Avie Čakovice.

 

„K soupeři jsme přistoupili se zbytečně velkým respektem. V průběhu utkání se nám s ním sice podařilo srovnat krok. Bohužel jsme prohráli v rozhodujícím zápase,“ zhodnotil duel Martin Spilka.

Klíčová slova: