Zapomenutá obec Měšice

Měšický zámek
Zobrazit fotogalerii (13)
 

Obec s bohatou historií trápí krutá současnost. Nejen že řeší problémy, které přináší potenciální stavba Letiště Vodochody, už dvanáct let místní bojují za vybudování kruhového objezdu nebo za opravu mostu. Jak to tak vypadá, na nic nejsou peníze.

Místostarosta Jan Richter se všemi možnými způsoby snaží bojovat za výstavbu nového kruhového objezdu, který se řeší již dvanáct let. Podobně je na tom místní most. Most prohlédli již přede dvěma lety a do roka měly být závady odstraněny, nejsou, kraj nemá peníze na zbudování kruhového objezdu, ani na rekonstrukci nebezpečného mostu. Ten je v havarijním stavu, jediná náprava, ke které došlo, je, že byl snížen limit pro zatížení konstrukce na 15 tun.

Chcete abychom zavítali i do vaší obce? Pište nebo volejte: zelenkova@ctidoma.cz, 778 751 082 - podobně jsme psali například o Líbeznicích! Zahradnictví, doprava, rekonstrukce - to jsou Líbeznice

V Měšicích najdete zámeček, v něm je v současné době zařízení pro dlouhodobě nemocné pacienty LDN. Celá stavba by si také zasloužila opravu. Obec se ze všech sil snaží, ale stále nemá dostatek finančních prostředků. Podobně si stojí i zdejší sokolovna. Historická budova chátrá, není investor, který by si ji pronajal a začal tady podnikat.

Místní se nevzdávají, postavili tady například nové volnočasové centrum, kde probíhají nejrůznější kroužky a sportovní aktivity, jeho součástí je i bazén. Zdejší sem jednou měsíčně mohou zdarma. Měšice mají nové dětské a multifunkční hřiště. Do budoucna by zde měl vzniknout i malý skate park , in-line dráha a bežecká dráha. Největší problém je stále ale nebezpečná křižovatka, na které mezi lety 2010 až 2015 došlo k 75 nehodám z nichž 24 bylo se zraněním.