Jak flirtovat online? Zlepšete svůj um

Bez smysluplné konverzace budete na internetu za hlupáka
 

Chcete druhého opravdu zaujmout? Naučte se flirtovat přes internet. Podaří se vám domluvit rande rychleji než kdy dřív.

Už je to nějaký ten pátek, co jste na seznamce. Možná i na více seznamkách. Snažíte se navázat nové známosti na Facebooku či diskuzních fórech. Už není jediného online místa, které byste ke svému lovu partnera nevyužili, a přesto se vám nedaří. Proč? Nejspíše děláte něco špatně.

 
Začněte konverzaci důvtipným způsobem

Pokud chcete druhou stranu zaujmout, asi byste neměli první kontakt začít slovy “ahoj, jak se máš?” Když si to takhle proberete v hlavě, určitě by vás nenapadlo, že právě v tom spousta lidí dělá chybu. Zkuste si napřed o tom člověku něco zjistit. Mohou to být informace na profilu, fotka, anebo se jednoduše zeptejte. Zkuste v druhém člověku probudit zájem, aby odepsal.

Dnes jsme díky smartphonům online 24 hodin denně. Na síti pracujeme, trávíme volný čas i se seznamujeme. Dáváte si pozor na to, jakou za sebou necháváte digitální stopu?

Nemusí jít nutně o otázku na bydliště nebo věk. Tyhle informace jsou jistě důležité, ale pro protistranu nejsou zajímavé, přestože vy byste to rádi věděli. Zkuste být kreativní. Stejně tak “sluší ti to” nebývá tím pravým ořechovým. Nejčastěji dobře zapůsobí text o několika větách. Ani krátký, ani žádný román. Nevíte, co máte psát? Přejděte k dalšímu bodu.

 

Nechte druhého, aby mluvil o sobě

Tohle je to nejlepší, co se může stát. Nebuďte příliš “upovídaní” ani na chatu. Ponechte druhému prostor, aby vám o sobě toho řekl co nejvíce. Můžete na to lehce navázat a začít smysluplnou konverzaci. Ať už na nějaké téma, či rovnou společný zájem. Pokud třeba zjistíte, že máte oba rádi dlouhé procházky, nebojte se na konci hovoru nějakou navrhnout.

 

Víte, o čem se bavit na první schůzce? 

Pokládejte vždy doplňující otázky. Vyhnout byste se měli nepříjemným tématům. To bývá u starší ženy věk, případně dotazy na výši platu (to platí jak u ženy, tak muže). Nepouštějte se do příliš citlivých a intimních témat. Pokud už vám někdo takovou intimní informaci poskytne, nakládejte s ní obezřetně. Poznámky typu “tak to jsi o hodně starší než já” nebo “kolik jsi měl sexuálních partnerek?” by měly být tabu. Úplně nejhorší variantou je “čau šťávo, kam tečeš?”

 

Odpovídejte rychle

Na chatu nebývá zvykem čekat na odpověď hodinu. Pro protějšek přezdívka na internetu vůbec nic neznamená a obvykle mívají třeba ženy větší výběr z partnerů. Je to trochu jako na běžícím páse, neb musíte udržet pozornost druhého a přesvědčit ho, že právě s vámi to má smysl. Když druhý s vámi nemluví či odpovídá jednoslovně, je lepší nechat ho být. Berte to tak, že najít si partnera je určitou investicí času. Nestačí jenom napsat “sejdeme se” a předpokládat, že bude mít druhá strana zájem.

 

Mějte smysl pro humor

Buďte originální a vtipní. Jedině tak přinutíte partnera k tomu, aby se mu s vámi dobře povídalo. Bude mít příjemný pocit po komunikaci s vámi, a tím se mu spíše bude chtít přijít na schůzku. Dávejte si však pozor, abyste se druhému strefili do jeho šálku humoru. Každý to vnímá trochu jinak, musíte si druhého trochu proklepnout. Zkuste s ním trochu laškovat nebo vést konverzaci v odlehčeném tónu.

 

Rozhovor ukončete vy

Druhý by se měl s vámi tak dobře bavit, že byste měli rozhovor ukončit vy. Tak vzbudíte ještě o hodně větší zájem o další kontakt. Rozhovor tedy ukončete v nejlepším. Potom je vhodné zakončit konverzaci celou větou, nikoliv stručně “ahoj”. Zkuste napsat “Rád jsem si s tebou povídal/a, ale už musím jít. Budu se těšit příště.”

 

Varování. Ani na internetu není bezpečno

  • Měli byste vědět, že lidé na internetu lžou. Nebo nejsou tím, za koho se vydávají. Mladí kluci si mohou “hrát” na holky a naopak. Narazit můžete i na různá individua. Někteří lidé jsou jen podivíni, ale někteří vám mohou i ublížit. Buďte obezřetní a nikdy se nespokojte jen s jednou fotografií. Lidé s “fake profily” mohou mít solidně vypadající profil, ale za počítačem sedí někdo jiný.

 

  • S lidmi z internetu se napoprvé setkejte na veřejném místě. Je jedno, jestli v kavárně, čajovně nebo kdekoliv jinde. Nevoďte si nikoho domů a neukazujte druhému, kde bydlíte!

 

  • Pozor na setkávání v noci. Vezměte s sebou známého, anebo se jednoduše setkejte, až bude světlo. Není důvod to uspěchat.

 

  • Ženy by měly získávat od mužů co nejvíce osobních informací, a naopak jim poskytnout co nejméně osobních informací, aby se udržely v bezpečí. To tvrdí online experti na randění.

 

  • Vyhledejte si osobu na internetu, abyste měli jistotu, že tahle osoba skutečně existuje.

 

  • Pokud jste ještě nezletilí a nejste si úplně jistí, co vás na schůzce čeká, nebojte se říct o pomoc dospělému, aby vám vašeho potenciálního partnera “proklepnul”. Nemusí se to nikdo dozvědět. Čtěte více o bezpečnosti dětí na internetu.