Napište svůj příběh a zkuste získat elektrokolo zdarma

Elektrokola reagují na pohon šlapání a motor usnadňuje jízdu
 

V rámci projektu "Apache mění život" dostanou tři odvážlivci do užívání elektrokolo. Svou zkušenost budou dokumentovat a po splnění podmínek se stane stroj jejich majetkem.

Boom elektrokol probíhá zejména v posledních čtyřech letech. Češi jich nakupují ročně desetisíce. Pro někoho jde o módní trend, jinému elektrický pohon usnadní rekonvalescenci po úrazu nebo pomůže se vyrovnat se zhoršenou pohyblivosti ve stáří. Ale i mladým a zdravým může učarovat překvapivá akcelerace při šlápnutí do pedálů. Turistům na dlouhé vzdálenosti zase usnadní život rychlost. „Bicykly s pomocným elektrickým pohonem otevírají rekreačním sportovcům úplně nové příležitosti. A pozor – samy nejezdí. Reagují na pohyb nohou. Jezdec musí vždycky vynaložit nějakou námahu, elektrokolo mu ji jenom ulehčí,“ říká manažer Lukáš Bárta.

Česká značka Apache Bicycles zahájila výrobu v roce 2001. Jejím majitelem je podnikatel a triatlonista Vladimír Míka z Českých Budějovic. Od roku 2012 existuje mládežnický závodní tým Apache Bike Race team, jehož členové získali několik titulů mistrů světa. Elektrokola jsou v nabídce od roku 2009 a jejich obliba stoupá. Apache je největším výrobcem elektrokol v ČR.

Přihlašte se do konce května

Do soutěže se může přihlásit každý, kdo má o elektrokola zájem, a to z nejrůznějších důvodů. Mohou to být zdravotní omezení, která neumožňují ovládání klasického bicyklu. Nebo prostě jen výhoda nejrychlejšího dopravního prostředku pro přepravu městem. Elektrokolo se hodí i pro sportovní účely a je zábavnější než rotoped. Hlavním kritériem je váš příběh a zdůvodnění, jak může elektrokolo změnit váš vlastní život. Pokud vám elektrokolo může v životě pomoci, pak pošlete svůj příběh včetně fotografie či s videem do 31. května 2016 na e-mail: menizivot@apache-elektrokola.cz.

Staňte se tváří kampaně

Pokud budete vybráni do trojice úspěšných, tak získáte možnost vyzkoušet elektrokolo v denní praxi. Zároveň ale bude vaší povinností sdělovat své zážitky a nové poznatky, které během letní sezony s elektrokolem získáte. Na krátkou dobu se stanete tváří propagační kampaně značky Apache elektrokola. Při splnění těchto podmínek nakonec dostanete elektrokolo darem. 

Tři příběhy roku 2015

Ivana Pulcová na výletě

Ivana Pulcová z Prahy upadla nešťastně na ledu, takže ani po dvou operacích se nepodařilo vrátit původní formu. Ve svých 49 letech tak již pět let špatně chodila, což nesla těžko, protože v minulosti aktivně sportovala. Elektrokolo ji pomohlo v tom, že při jízdě do kopce již necítí bolesti a může se znovu věnovat své oblíbené cykloturistice. 

Vášnivým cyklistou je i pan Jaroslav Tvrdík (51 let), který rehabilituje po vážné mozkové příhodě z přepracování. Vrátit se zpět za řídítka kola se stalo jeho životním cílem a říká, že elektrokolo mu pomáhá nejen kvůli slabosti končetin, ale také psychicky.

Ani v šedesáti osmi letech a po ozařování a chemoterapii se Věra Víchová nehodlá jízdy na kole vzdát. Bohužel utrpěla i úraz nohy, ale elektrokolo ji umožňuje opět překonávat desítky kilometrů v milované přírodě.