Dějiny ragby nás zavedly k ekologickému Leninovi

Kresba dovádění anglických studentů
 

Začátkem týdne jsme si dali pořádně do těla na ragby a poté jsme, už docela vysíleni, navštívili středočeskou obec Měšice. Nakonec jsme si připomněli, jak je důležité chránit celou naši planetu. Pokud jde o historické osobnosti, dostali jsme se od Ondřeje Sekory až k Vladimíru Iljiči Leninovi.     

pondělí jsme s chutí ukončili víkendovou zahálku a čekala nás historie českého ragby. I když, vlastně jsme začínali v Anglii, kde se tento sport zrodil. Řekli jsme si něco

Sekorovou zásluhou se u nás sport masově rozšířil

zajímavého o prvotních pravidlech (respektive jejich absenci) a dozvěděli jsme se, jakou úlohu v zavádění ragby u nás sehrál Ondřej Sekora, stvořitel Ferdy Mravence.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ve čtvrtek jsme se přesunuli do Měšic. V této obci můžeme cítit odkaz Dobrovského, nebo si připomenout první české použití hromosvodu. Nejvíce však v současných Měšicích zaujme líbezný rokokový zámek. Škoda jen, že se v současnosti potýká obec s problémy, souvisejícími převážně s nedostatkem financí.   

 

Zámek Měšice

 

 

 

 

 

 

 

Blahopřejeme (zatím) žijící oslavenkyni... Odpusť, matičko!

pátek nastal výjimečný den, totiž Den Země. Svátek všech ekologů se pojí s protiválečnými protesty a s narozeninami jisté historické osobnosti. Jestlipak uhádnete které?