Hit, nebo propadák? Youtubeři natáčí hudební klipy

Nový videoklip Friendzone reflektuje nepříjemnou situaci, když láska není opětována
 

Před pár dny se objevily na české Youtube scéně nové hudební videoklipy. Youtubeři otevřeně přiznávají, že jim zpěv moc nejde. Jak se vám líbí dubnové hity českých youtuberů? 

Poslední léta bývá stále populárnější sledovat videa na Youtube. Hodně mladých se chce stát youtuberem - člověkem, který vydělává natáčením videí. Youtubeři, kteří již dosáhli statisíců odběratelů, se natáčením videí solidně živí. 

15. dubna publikovala hudební klip youtuberka Carrie Kirsten, která má cca 125 tisíc odběratelů. Hudební videoklip se jmenuje "Carrie Kirsten - Irreplaceable (official music video)". Za pouhých 8 dní získalo přes 320 tisíc zhlédnutí. Youtuberka Carrie o něm říká: 

"Úvodem, ještě než začnete celou věc řešit a komentovat, ráda bych vám řekla, že tahle píseň je čistě výstřel do tmy, kdy nemám v plánu se věnovat žádné pěvecké kariéře. Berte to prostě tak, že jsem "jenom" youtuberka a důvod téhle písně je jen a pouze takový, že jsem s vámi chtěla nějakou hezkou formou sdílet své tehdejší pocity a dostat je ze sebe ven," uvedla v popisku videa.

"Co se týče Vadima, to, co uvidíte ve videoklipu, byl herecký výkon, proto vás prosím danou věc nerozebírat..." Ve videoklipu si zahrál Vadim Tkačenko, který na Youtube vystupuje jako Vadak a je také známý youtuber. Na videoklipu spolupracovali také Petr Brunner a Tomáš Soukup (kamera, střih, postprodukce) a hudební produkce Rooftop recording studio. Text písně a základní melodii si vymyslela samotné youtuberka Carrie, vlastním jménem Carly Kirstenová.

 

 

Dalším příkladem je videoklip, který publikoval youtuber Aik Murczechy, vlastním jménem Lukáš Murček, na svém Youtube kanále serialSEXPERTI. Hudební videoklip s názvem "FRIENDZONE SONG" uveřejnil 18. dubna. Klip má přes 128 tisíc zhlédnutí a neustále to roste.

V písni se zpívá o tom, jak nepříjemná je situace, kdy by chtěl jeden z partnerů "něco víc", ale jeho druhá polovička chce být jenom kamarádka. Sám o klipu říká: "Sdílej, pokud jsi někdy FRIENDZONE zažil/a, nebo ho hoď na Facebookovou zeď kamarádovi, který v něm zrovna je!" Text písně napsal sám Lukáš.

 

Jak se vám líbí nové hity českých youtuberů?

Super
54% (13 hlasů)
Jde to
13% (3 hlasy)
Nic moc
33% (8 hlasů)
Celkem hlasů: 24